Foto: LETA

Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē trešdien divu Latvijas komandu duelī "TTT Rīga" savā laukumā ar 108:46 (22:11, 27:9, 22:9, 37:17) uzvarēja "TTT Rīga - Juniores" vienību.

Rezultatīvākā "TTT Rīga" komandā ar 16 punktiem bija Krista Brīdiņa, bet pa 15 punktiem iekrāja Dita Rozenberga un Ilze Jākobsone.

Desmit gūto punktu robežu sasniedza septiņas "TTT Rīga" vienības pārstāves.
Savukārt "TTT Rīga - Juniores" labā attiecīgi 16 un 14 punktus guva Renāte Reine un Sigita Džarcāne.

Čempionāta kopvērtējumā bez zaudējumiem turpina cīnīties Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex" un Latvijas spēcīgākais klubs "Cēsis", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un septiņas spēles.

Sešas no septiņām čempionātā startējošajām Latvijas komandām atrodas labāko astoņu kopvērtējuma vienību vidū. Trešā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", tai ar attiecīgi četrām uzvarām septiņās spēlēs un pieciem panākumiem astoņos mačos seko "TTT Rīga - Juniores" un RTU/"Merks" vienības, "Liepājas Papīrs" basketbolistes tikušas pie četrām uzvarām septiņos mačos, bet "Latvijas Universitāte" (LU) izcīnījusi divas uzvaras sešās cīņās, kas dod astoto pozīciju.

Tikmēr U-16 izlases spēlētājas uzvarējušas vienā no septiņām līdz šim aizvadītajām spēlēm, kas dod desmito pozīciju.

Kā ziņots, turnīrā kopumā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!