Foto: LETA

"TTT Rīga" basketbolistes Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu čempionāta spēlē pirmdien vien otrajā puslaikā salauza RTU/"Merks" pretestību, uzvarot ar rezultātu 83:65 (21:19, 15:15, 23:13, 24:18).

Šajā mačā vēl pēc puslaika "TTT Rīga" bija pārāka vien ar diviem punktiem, tomēr otrajā spēles daļā cīņas favorītes salauza pretinieču pretestību.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 31 gūto punktu un 11 atlēkušajām bumbām bija Dita Rozenberga, Ieva Krastiņa guva 15 punktus, bet ar 14 punktiem atzīmējās Ance Aizsila.

Savukārt RTU/"Merks" rindās 23 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Dainas Lazdenieces kontā, bet ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Paula Langina.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 11 uzvaras 11 mačos. Otrā ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Septiņas uzvaras 11 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar septiņiem panākumiem 12 cīņās seko RTU/"Merks", bet sesto vietu ar sešiem panākumiem 12 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes ar trim uzvarām 11 spēlēs ieņem kopvērtējuma devīto vietu, bet pozīciju zemāk ar trim panākumiem 12 cīņās ir Latvijas U-16 izlase.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!