Foto: F64

"TTT Rīga" basketbolistes trešdien Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta spēcīgāko komandu grupas spēlē savā laukumā ar 73:64 (17:16, 24:15, 15:17, 17:16) uzvarēja turnīra otru labāko Latvijas vienību "Vega 1"/"Liepāja".

"TTT Rīga" turpināja uzvaru sēriju, jo šosezon apvienotajā čempionātā aizvadītajās 17 cīņās Latvijas čempiones vēl nav zaudējušas.

Uzvarētājām Kristena Mena un Sidnija Kārtere sameta pa 13 punktiem, kamēr Zenta Meļņika guva par punktu mazāk, taču izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

"Vega 1"/"Liepāja" rindās ar 20 punktiem izcēlās komandas kapteine Kristīne Silarāja, kura izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Dita Rozenberga, kura tikai pagājušajā piektdienā pievienojās komandai, liepājnieču rindās debitēja ar 15 gūtiem punktiem un septiņām atlēkušām bumbām.

Pēc līdzīga spēles sākuma "TTT Rīga" otrajā ceturtdaļā veica desmit punktu izrāvienu un panāca 27:18 savā labā, vadību nosargājot līdz pat cīņas beigām. Neilgi pirms puslaika beigām rīdzinieces ieguva 15 punktu pārsvaru 37:22, bet trešajā ceturtdaļā bija priekšā jau ar 48:31. Spēles beigu daļu tomēr labāk aizvadīja viešņas, samazinot starpību līdz 56:60, taču panākt pretinieces liepājnieces nespēja un noslēgumā "TTT Rīga" izcīnīja drošu uzvaru.

Abām komandām šī bija trešā savstarpējā spēle turnīrā. Arī pirmajās divās uzvarēja rīdzinieces, taču šoreiz rezultāta starpība pirmo reizi nepārsniedza desmit punktus un "TTT Rīga" pirmo reizi šajā čempionātā pretinieces uzvarēja ar mazāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Spēcīgāko komandu grupā "TTT Rīga" izcīnījusi astoņas uzvaras tikpat spēlēs, bet piecus panākumus septiņos mačos guvušas Somijas vienības Lāpenrantas "Catz" spēlētājas.

Tikmēr "Vega 1"/"Liepāja" rēķinā ir piecas uzvaras desmit spēlēs, četrus panākumus astoņos mačos guvusi Tallinas 1182 komanda, divas uzvaras astoņās cīņās ir "TTT Rīga-Juniores" komandai, bet "Tallinas Universitāte" tikusi pie viena panākuma deviņos mačos. "Vega 1"/"Liepāja" komanda apvienotā čempionāta regulāro turnīru ir noslēgusi un var gatavoties izslēgšanas cīņām.

Savukārt vājāko komandu grupā, kur komandas saglabāja arī pirmajā posmā izcīnītos panākumus, līderes ar 11 uzvarām 18 spēlēs ir RSU/"Merks" spēlētājas, kam ar tikpat panākumiem 19 mačos seko "Latvijas Universitāte", turklāt šīs abas vienības jau garantējušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Astoņas uzvaras 19 dueļos ir "Tartu Universitātes"/"Kalev" vienībai, Tallinas "Audentes" ir pieci panākumi 18 mačos, pie trim panākumiem 19 mačos tikušas pagājušās sezonas Latvijas vicečempiones "Cēsis", bet Latvijas U-16 spēlētājas nopelnījušas divas uzvaras 17 dueļos.

Šīs sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnījās par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas. Savukārt "Catz" basketbolistes pievienojās otrajā posmā.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!