Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) otrā posma trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 75:86 (18:24, 16:20, 19:24, 22:18) savā laukumā zaudēja latvietes Aijas Putniņas pārstāvētajai Lietuvas komandai Kauņas "Viči-Aištes".

Rezultatīvākā Latvijas kluba rindās ar 27 gūtajiem punktiem bija Ieva Krastiņa, bet ar 18 punktiem izcēlās Sabīne Dukāte.

Tikmēr Putniņa laukumā pavadīja 23 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus, kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju. Viņa realizēja piecus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latviete izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus.

Tiesa, trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām Putniņa it kā nevainīgā epizodē pie sava groza guva traumu.

Šīs komandas sacenšas C grupā, kurā ir arī Lietuvas komanda Klaipēdas "Lemminkainen" un Baltkrievijas vienība "Minsk-2006".

C grupas kopvērtējumā šobrīd "Lemminkainen" un "Viči-Aištes" komandu kontā ir pa divām uzvarām trijās spēlēs, bet pa vienam panākumam trijās cīņās ir "TTT Rīga" un "Minsk-2006".

"TTT Rīga" un "Minsk-2006" komandas sekmīgi pārvarēja BSBL pirmo posmu, bet "Viči-Aištes" un "Lemminkainen" tajā nepiedalījās, jo spēlēja Eirokausos.

Kā ziņots, pirmo posmu nespēja pārvarēt latvietes Santas Dreimanes pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI", kā arī Latvijas komanda "TTT-Rīga Juniores".

Bija plānots, ka otrajā posmā piedalīsies arī Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", tomēr tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no dalības. Tagad to D apakšgrupā aizvietos Baltkrievijas vienība Borisovas "Berezina-RCOR", jo "Kibirkštis-Tiche-IKI" un vēl viena Lietuvas komanda Kauņas "Sirenos" atteikušās no iespējas startēt otrajā posmā. Līdz ar to D apakšgrupā cīnīsies trīs Baltkrievijas un viena Ukrainas komanda.

Otrajā posmā divās apakšgrupās tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Viči-Aištes" vienība.

Vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!