Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienības "Cēsis" prezidenta Krišjāņa Kļaviņa izteiktie apvainojumi ir bez loģiska pamata, turklāt nodara kaitējumu visam basketbolam, izteicās "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Egils Lūsis.

Kā zināms, "Cēsu" svētdien LSBL finālsērijas laikā atlaida no amata galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu, izsakoties, ka viņš pirms mača ticies ar "TTT Rīga" vadību, visticamāk, pārrunājot iespēju nākamajā sezonā pāriet uz šo komandu.

"Mēs noteikti neesam tikušies ar Zvirgzdiņu, un tās ir absolūtākās muļķības. Nepatiesa informācija, kurai nav loģikas," uzsvēra Lūsis. "Tāpēc es gribētu redzēt un dzirdēt tos pierādījumus. Man ir grūti pierādīt ko tādu, ko es neesmu darījis."

Kā ziņots, Zvirgzdiņš un fiziskās sagatavotības treneris Māris Bružiks no amata tika atlaists pēc finālsērijas trešā mača, kurā "Cēsis" zaudēja ar 53:77, nonākot zaudētājas lomā ar 1-2 arī visā sērijā līdz trim uzvarām.

Pēc notikušā komandas basketbolistes Kristena Mena, Ieva Tāre, Zane Eglīte un Anete Horelika paziņoja, ka vairāk laukumā vienības sastāvā neatgriezīsies.

"Grūti komentēt no kurienes nāk šāda informācija. Nezinu, vai tas ir stratēģisks plāns, lai atrastu attaisnojumus iespējamajiem zaudējumiem, vai veids, kā saliedēt komandu, kurai nemaksā algu," Lūsis atklāja, ka "Cēsu" esot ne tikai nelieli algu izmaksas kavējumi, bet spēlētājām pat esot samazinātas algas par 50 procentiem. "Nezinu, kāda ir motivācija šādas runas izplatīt, bet tās ir absolūtās muļķības."

"Turklāt kāda ir loģika faktam, ka es ar komandas pašreizējo galveno treneri ietu pie cita trenera, lai runātu par viņa pievienošanos komandai?" šķietamo loģikas trūkumu uzsvēra arī Lūsis. "Mūsu nostāja ir vienkārša. Šis kārtējo reizi ir viena cilvēka teātris, un žēl, ka šādi notikumi novērš uzmanību no paša galvenā notikuma - fināla, nodarot kaitējumu arī basketbolam."

Lūsis uzsvēra, ka "TTT Rīga" turpinās gatavoties nākamajai spēlei, nedomājot par problēmām pretinieku sastāvā.

"Gatavosimies, kā esam gatavojušies katrai spēlei, un respektēsim pretiniekus," pastāstīja "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris. "Spēlētājas modrību nav zaudējušas. Mums vēl ir atlicis viens solis, un izdarīsim darbu līdz galam, jo mums čempiontituls ir ļoti svarīgs. Pierādīsim, ka labākais uzvar laukumā."

Kā zināms, lielāka skaidrība par to, kuras spēlētājas "Cēsu" sastāvā varētu doties laukumā otrdien paredzētajā ceturtajā finālspēlē, būs pēc pirmdienas vakara treniņa, pastāstīja "Cēsis" komandas ģenerālmenedžeris Arvīds Rasa.

Kļaviņš iepriekš apstiprināja, ka darbs treneriem ir uzteikts, tomēr spēlētājām ir līgumi, tāpēc visām, kuras nevēlēsies palikt, būs jāspēlē. "Viņām jāizpilda visas līguma prasības."

Kļaviņš izteicās, ka savu ažiotāžas sacelšanu nenožēlo, jo ir pārliecināts, ka viņam bija taisnība. "Cēsu" komandas direktors svētdien vēlreiz apgalvoja, ka pie Zvirgzdiņa stundu pirms finālsērijas otrā mača uz mājām ierādās "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips un Lūsis, turklāt Zvirgzdiņš pirmajā finālspēlē pieņēma daudzus dīvainus lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!