Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas piektās kārtas mačā trešdien cienīgi ar rezultātu 53:74 (12:24, 15:17, 11:12, 15:21) cienīgi zaudēja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajai pagājušās sezonas Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK.

Rezultatīvākā "TTT Rīga" komandā ar 12 gūtajiem punktiem bija Līza Vilisa, Ieva Veinberga guva deviņus punktus, bet Aijas Brumermanes rēķinā astoņi punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt UGMK vienībā Agņeška Bibržicka guva 24 punktus, bet Olga Artjošina izcēlās ar 16 punktiem.

Praktiski visu pirmo puslaiku izteiktajām mača favorītēm UGMK arī bija izteikts pārsvars, tomēr katrā no ceturtdaļām "TTT Rīga" aizvadīja vairākas sekmīgas minūtes, neļaujot pretiniecēm iegūt lielāku pārsvaru. Turklāt otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga" guva tikai par diviem punktiem mazāk un pēc pirmā puslaika zaudēja ar 27:41.

Otro puslaiku "TTT Rīga" komanda sāka ar izrāvienu 7:0 un pietuvojās līdz septiņu punktu deficītam - 34:41. Turpinājumā, kaut arī "TTT Rīga" komanda cīnījās azartiski, tik tuvu pretiniecēm mačā tā vairs nespēja tikt un piedzīvoja zaudējumu.

Šajā mačā "TTT Rīga" komandai traumu dēļ nevarēja palīdzēt viena no komandas līderēm Lindra Vīvere un Santa Dreimane.

Kā ziņots, A grupas pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar rezultātu 38:118 piedzīvoja smagu sagrāvi pret Spānijas čempionēm Valensijas "Ros Casares", otrajā spēlē Latvijas komanda savā laukumā ar rezultātu 60:66 zaudēja Turcijas vienībai Stambulas "Galatasaray", pēc tam ar 59:70 mājās piekāpās Itālijas čempionēm Taranto "Cras Basket", bet ceturtajā mačā "TTT Rīga" viesos ar 74:68 uzvarēja pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO, kas bija komandas pirmais panākums izbraukumā trijās sezonās.

Pārējos trešdienas mačos "Cras Basket" ar 80:67 izbraukumā pieveica TEO vienību, savukārt "Ros Casares" tikai ar 63:62 izbraukumā pieveica "Galatasaray" vienību.

A grupas kopvērtējumā pēc pirmā apļa pirmās divas vietas ieņem "Ros Casares" un UGMK komandas, kas izcīnījušas pa četriem panākumiem. Līderēm ar trīs uzvarām seko "Galatasaray" un "Cras Basket" komandas, "TTT Rīga" komanda ar vienu uzvaru ieņem piekto vietu, bet TEO pašlaik cīnās bez uzvarām un atrodas pēdējā, sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!