Foto: F64

Latvijas čempiones "TTT Rīga" basketbolistes Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa astotdaļfinālā tiksies ar Turcijas klubu "Mersin BB".

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolistes pārliecinoši uzvarēja savā apakšgrupā, līdz ar to "play-off" pirmā kārta viņām bija brīva, uzreiz tiekot sacensību astotdaļfinālā.

Tikmēr "Mersin BB" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas atbildes cīņā ceturtdien mājās ar rezultātu 85:76 (21:21, 24:13, 17:19, 23:23) uzvarēja Krievijas vienību Maskavas PBC MBA, divu spēļu summā triumfējot ar pārliecinošu rezultātu 166:142.

"Mersin BB" priekšsacīkstēs ieņēma otro vietu B apakšgrupā, sešās spēlēs izcīnot četrus panākumus, pa reizei zaudējot Slovākijas vienībai Ružomberokas MBK, kas grupā bija pirmā, un Krievijas klubam Krasnojarskas "Jeņisej".

Turcijas čempionātā "Mersin BB" šobrīd ar četriem panākumiem desmit mačos ir devītajā vietā 14 komandu konkurencē.

Tikmēr citā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas atbildes mačā Latvijas basketbolistes Zenta Meļņikas pārstāvētā Ungārijas komanda Miškolcas "Diosgyori VTK" (DVTK) ceturtdien viesos ar 71:75 (16:19, 16:27, 21:13, 18:16) zaudēja Polijas klubam Bidgoščas "Artego", divu spēļu summā kapitulējot ar rezultātu 139:161, izstājoties no tālākās dalības turnīrā.

Meļņika atbildes spēlē guva desmit punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, nospēlējot 35 minūtes un četras sekundes. Viņa trāpīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un abus sodiņus, kā arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, kas viņai deva 17 efektivitātes rādītāja punktus.

Tāpat "play-off" pirmo kārtu nepārvarēja Lauras Auderes pārstāvētā Vācijas čempionvienība Vaserburgas TSV 1880, kas savā laukumā ar rezultātu 61:65 (11:26, 13:15, 26:19, 9:7) piekāpās Francijas vienībai "Saint-Amand", divu spēļu summā zaudējot ar 108:145.

Audere laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 42 sekundēs palika bez punktiem, jo aizmeta garām savus abus tālmetienus, kā arī vienīgo divpunktu metienu. Viņa šajā mačā izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja vienu piezīmi un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Jau vēstīts, ka trešdien FIBA Eirokausa astotdaļfinālu sasniedza Latvijas izlases basketbolistes Kristīnes Vītolas pārstāvētā Polijas komanda "Gdynia", kuru trenē latviešu speciālists Gundars Vētra.

Atbildes mačā Gdiņas komanda savā laukumā ar 77:59 apspēlēja Zviedrijas vicečempioni Ūmeo "Udominante", Vītolai izceļoties ar 20 punktiem. Tā kā pirmajā mačā "Gdynia" piekāpās ar 67:71, divu spēļu summā tā triumfēja ar 144:130.

"Play-off" turnīrā kopā būs sešas kārtas, vēlāk sacensību dalībnieču vidu papildinot arī četrām vienībām no FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!