Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" trešdien FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas pirmās kārtas spēlē izbraukumā ar rezultātu 38:118 (11:30, 7:20, 11:36, 9:32) piedzīvoja smagu sagrāvi pret Spānijas čempionvienību Valensijas "Ros Casares".

"TTT Rīga" rindās vienīgā spēlētāja, kura guva vismaz desmit punktus, bija Lindra Vīvere, kura rēķinā 16 punkti. Savukārt sešus punktus guva Sindija Lima.

Uzvarētājām rezultatīvākā spēlētāja ar 25 gūtajiem punktiem bija Deliša Miltone, bet Erika de Souza izcēlās 24 punktiem un izcīnītām desmit atlēkušajām bumbām.

Pārējās A apakšgrupas spēlēs trešdien latviešu speciālista Gundara Vētras trenētais iepriekšējās sezonas Krievijas spēcīgākais klubs Jekaterinburgas UGMK savā laukumā ar rezultātu 85:56 pieveica pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO, bet Turcijas komanda "Galatasaray" savās mājās ar 76:64 pārspēja Itālijas klubu Taranto "Cras Basket".

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kuras izvietotas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās divās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru. Pirmajā sezonā vienībai problēmas sagādāja fakts, ka sastāvs tika nokomplektēts pēdējā brīdī. Nākamajā sezonā komandas vadība izteicās, ka šo nepilnību labojusi, turklāt uzsvēra, ka līgumi ar leģionārēm noslēgti līdz sezonas beigām. Taču pēc krīzes sākuma un izstāšanās no FIBA Eirolīgas komandas ārzemnieces tika atbrīvotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!