Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm svētdien izcīnīja kārtējo panākumu Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) mačā, otrā sabraukuma otrajā spēlē Viļņā ar 76:67 (20:16, 20:10, 22:17, 14:24) pārspējot Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki", kas savukārt piedzīvoja pirmo zaudējumu šajā turnīrā.

Līdz ar to "TTT Rīga" kļuvusi par vienīgo komandu šajā čempionātā, kas pagaidām spēlē bez zaudējumiem, piecās cīņās tiekot pie pieciem panākumiem.

Uzvarētājām 16 punktus iemeta Ieva Krastiņa, ar 14 punktiem izcēlās amerikāniete Sidnija Kārtere, bet 11 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Ieva Kūlīte.

Jau vēstīts, otrā sabraukuma pirmajā mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 94:76 pārspēja citu Baltkrievijas komandu Grodņas "Olimpia".

"TTT Rīga" komanda šosezon zaudējusi tikai vienā spēlē - Latvijas čempiones uzvarējušas visās līdz šim aizvadītajās Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta spēlēs, visās EEWBL cīņās un visos trijos Eirokausa pamatturnīra dueļos, bet sezonas ievadā zaudēja otrajā Eirokausa kvalifikācijas mačā.

Kā zināms, septembra beigās Rīgā notikušajā pirmajā sabraukumā "TTT Rīga" uzvarēja visās trijās spēlēs.

Jaunizveidotā čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs noslēgsies ar "Final Four" sacensībām, kur piedalīsies četras labākās līgas komandas.

Trešais sabraukums Gdiņā un Tallinā norisināsies nākamā gada 9. un 10. janvārī, bet finālčetrinieka sacensības nākamgad no 15. līdz 17. aprīlim atgriezīsies pirmā posma mājvietā Rīgā.

Kopā ar "TTT Rīga" sacensībās piedalās arī Kazahstānas komanda Astanas "Tigers", Polijas klubs "Gdynia", lietuviešu vienība Viļņas "Kibirkstis", Igaunijas komanda Tallinas 1182 un trīs Baltkrievijas klubi - Minskas "Horizont", Minskas "Cmoki" un Grodņas "Olimpija".

Zīmīgi, ka "Tigers", "Horizont", "Cmoki" un "Olimpija" komandas spēlē arī paralēli notiekošajā Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL), kurā šosezon pagājušās sezonas finālistes "TTT Rīga" izlēmušas nepiedalīties.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" kļuva ne tikai par Latvijas čempioni, bet bija labākā arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!