Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pārliecinošu zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas U-16 izlases spēlētājas, bet "TTT Rīga - Juniores" izcīnīja uzvaru, kopvērtējumā panākot valsts čempiones "TTT Rīga".

U-16 izlase ar rezultātu 36:83 (12:14, 4:27, 10:18, 10:24) savā laukumā piekāpās "Tallinas Universitātes" komandai.

Kaut vēl pēc desmit minūtēm rezultāts bija vien 12:14, nākamajā ceturtdaļā U-16 basketbolistes piekāpās pretiniecēm ar 4:27 un dueļa liktenis bija izšķirts.

Rezultatīvākā Latvijas kadetēm ar 12 punktiem bija Laura Meldere.

Tikmēr Tallinas komandā ar divciparu skaitli trijos statistikas rādītājos izcēlās amerikāniete Samanta Makkeja - 14 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un 14 pārķertas bumbas. Makkeja sasniedza līgas rekordu pārķertajās bumbās, labojot Baibas Eglītes un Kristīnes Silarājas sasniegumu, kuras bija spējušas mačā veikt pa 11 pārtvertām piespēlēm.

Savukārt "TTT Rīga - Juniores" savā laukumā neatstāja cerības uz panākumu Tallinas "G4S Noorteliiga" spēlētājām, svinot uzvaru ar rezultātu 73:46 (22:10, 11:9, 20:10, 20:17).

Uzvarētājām ar 15 punktiem palīdzēja Nikola Ozola, bet 13 punktus sameta Marianna Kļaviņa.

Pirms tam sestdien "Tallinas Universitāte" ar 54:72 kapitulēja "TTT Rīga - Juniorēm", bet U-16 izlase ar 39:58 piekāpās Tallinas "G4S Noorteliiga" spēlētājām.

Tikmēr mačā starp divām Igaunijas komandām svētdien valsts čempioņu Tallinas 1182 mantinieces Raplas "Media" vien ar 79:74 (22:19, 26:19, 13:12, 18:24) savā laukumā pārspēja "Tartu Universitāti"/"Kalev". Uzvarētājām 18 punktus iemeta Laina Mesila-Kārmana.

Kopvērtējumā pie trim uzvarām trīs spēlēs tagad tikušas "TTT Rīga" un "TTT Rīga - Juniores" komandas, bet Latvijas vicečempionēm "Vega 1"/"Liepāja" ir trīs panākumi četros mačos. Pārējās Latvijas komandas ir bez uzvarām - zaudējumu piedzīvojušas "Latvijas Universitāte" basketbolistes, trīs neveiksmes cietusi U-16 izlase, bet RSU vēl turnīrā nav iesaistījusies.

Labākā no Igaunijas komandām ar divām uzvarām četrās cīņās tagad ir "Tallinas Universitāte".

Šīs sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola līgā ir mainīta izspēles sistēma, jo netiks izspēlēts finālturnīrs ar sešām komandām, tā vietā sezonas izskaņā būs finālčetrinieka sacensības.

Sākotnēji desmit komandas (sešas Latvijas un četras no Igaunijas) savā starpā izspēlēs vienu apli, bet pēc tam labākās trīs savā starpā izspēlēs četrus riņķus, turklāt tām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Savukārt pārējās septiņas vienības savā starpā cīnīsies divos apļos.

Pēc tam trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas nākamā gada 8. un 9. aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

No dalības turnīrā neilgi pirms sacensībām atteicās trīskārtējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempione "Cēsis".

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!