Foto: Shutterstock
Var teikt, ka jau sācies skolēnu vasaras brīvlaiks – skolā vien pēdējie metri palikuši. Kāda skolas ekskursija, sporta svētki, grāmatu nodošana un liecību svētki, un tad jau – aidā, vasara! Daļa Rīgā dzīvojošo bērnu varbūt brauks uz laukiem pie vecmammām, brālēniem un māsīcām, citi – uz kādu nometni vai "sēdēs" dzīvoklī, gaidot no darba pārnākot vecākus. Nometnes, protams, ir laba lieta, bet ne visiem tās ir pieejamas pietiekami augstās cenas dēļ, turklāt ne jau visu vasaru bērns pavadīs nometnēs.

Kādas vēl ir iespējas? Lūk, piedāvājam uzzināt un izvēlēties Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansētos projektus, kas piedāvā brīvā laika aktivitātes bērniem un jauniešiem bez maksas 2017. gada vasarā! Kopumā ir ap 13 dažādām aktivitātēm, un katram bērnam var piemeklēt ko interesēm atbilstošu.

Plašāku sarakstu par iespējām atradīsi šeit, sadaļā "Aktuāli", turpat arī atradīsi informāciju, kur pieteikties konkrētajam projektam.

Piemēram, projekts "Esi Čempions - sporto!" ir domāts bērniem un jauniešiem no sešu līdz 14 gadu vecumam. Tā laikā bērni iepazīsies ar sporta veidu dažādību, tā vēsturi un noteikumiem, kā arī nodarbosies ar tiem.

Katru nedēļu tiek plānotas nodarbības/pasākumi, kas norisināsies pirmdien, trešdien, piektdien. Būs gan futbola nodarbība, gan viesošanās batutu parkā, gan spēku pārbaude šķēršļu joslā "Mežakaķis", pašaizsardzības nodarbība un daudz kas cits. Šo projektu īsteno biedrība "Sporta klubs "Dinamo LAT"". Jā, un patiešām, visi šie projekti bērniem ir pieejami bez maksas!

Savukārt projektā "Vēstures pētnieki" skolas vecuma bērni un jaunieši (7–16 gadi) varēs mācīties izprast jēdzienu "vēsture", rekonstruēt dažādus vēsturiskos notikumus Rīgā un tos analizēt, kā arī meklēt to liecības pilsētvidē. Visu projekta aktivitāšu vadmotīvs būs eksperimenti, pētījumi, analīze un to rezultāti, kā arī dažādu faktu interpretēšana.

Visas vasaras garumā būs iespējams piedalīties 20 vēstures pētījumos, kuru laikā tiks iepazīta pilsēta: baznīcas, upes, rīdzinieku ēdienkarte un slepenās Rīgas elektrostacijas. Šo projektu īsteno biedrība "Cita Rīga".

Dīdžeju minifestivāls, jauno gidu skola, vasaras radošās darbnīcas un vēl daudz citu projektu gaidīs bērnus, lai lietderīgi pavadītu vasaras brīvlaiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!