Foto: F64
Pirmo uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) regulārajā čempionātā svētdien izcīnīja Latvijas komanda "TTT-Rīga Juniores", kas ar rezultātu 78:63 (19:19, 25:17, 16:14, 18:13) savā laukumā pārspēja Baltkrievijas klubu Grodņas "Viktoria".

Uzvarētājiem ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Paula Langina, bet 21 punkts bija Lindas Sarjas rēķinā.

Abām komandām tagad A apakšgrupas kopvērtējumā ir pa vienai uzvarai deviņās cīņās. Tā kā pirmā apļa mačā "TTT-Rīga Juniores" izbraukumā zaudēja tikai ar deviņu punktu pārsvaru, Latvijas klubs ieguva priekšrocības divu spēļu summā un, visticamāk, turnīra noslēgumā ieņems augstāku pozīciju.


"TTT-Rīga Juniores" un "Viktoria" komandām vēl atlicis aizvadīt pa vienai spēlei ar savu valstu potenciāli spēcīgākajām komandām.

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" ar spēcīgo Baltkrievijas klubu Grodņas "Olimpija" savā starpā spēkosies vēlāk svētdien. Uzvaras gadījumā "TTT Rīga" garantēs uzvaru apakšgrupas kopvērtējumā.

Ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs "TTT Rīga" šobrīd atrodas pirmā posma A apakšgrupas līderpozīcijā.

BSBL pirmajā posmā piedalās 12 komandas, kas izkārtotas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas spēcīgākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, kur tās jau gaida četras komandas - latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā Kauņas "Vici-Aistes" un Klaipēdas "Lemminkainen" (abas - Lietuva), Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija) un Minskas "Horizont" (Baltkrievija).

Turnīra otrajā posmā A grupas uzvarētājas cīnīsies C grupā kopā ar "Vici-Aistes", "Lemminkainen" un B grupas otrās vietas ieguvējām. Savukārt B grupas labākā komanda spēkosies D grupā kopā ar "Spartak", "Horizont" un A grupas otro labāko vienību.

Arī otrajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Vici-Aistes" vienība.

Kā ziņots, vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!