Pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultātu 79:75 (16:12, 16:23, 20:20, 27:20) izbraukumā pieveica latvietes Santas Dreimanes pārstāvēto Lietuvas vienību Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI".

Rezultatīvākā "TTT Rīga" komandā ar 21 gūto punktu bija Ieva Krastiņa, ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Sabīne Niedola, bet 16 punkti bija Līgas Šurkusas rēķinā.

Tikmēr "Kibirkštis-Tiche-IKI" vienībā debitēja slavenā Lietuvas izlases basketboliste Gintare Petronīte, kura izcēlās ar 24 punktiem.

Savukārt Dreimane nospēlēja 26 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienu no trijiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Tāpat latvietes rēķinā bija sešas atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un trīs personīgās piezīmes.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas ar 64:82 (9:15, 15:24, 19:25, 21:18) izbraukumā piekāpās otrai Lietuvas vienībai - Kauņas "Sirenos".

Latvijas kluba rindās ar 27 punktiem izcēlās Linda Sarja, bet Paulas Langinas kontā bija 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Ceturtdien abas Latvijas komandas mainīsies pretiniecēm.

Ar piecām uzvarām sešām spēlēs "TTT Rīga" šobrīd atrodas pirmā posma A apakšgrupas līderpozīcijā, bet "TTT-Rīga Juniores" ar sešiem zaudējumiem ieņem pēdējo, sesto, vietu.

Tikmēr "Kibirkštis-Tiche-IKI" ar trim uzvarām septiņās spēlēs ieņem stabilu ceturto vietu grupā.


BSBL pirmajā posmā piedalās 12 komandas, kas izkārtotas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas spēcīgākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, kur tās jau gaida četras komandas - latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā Kauņas "Vici-Aistes" un Klaipēdas "Lemminkainen" (abas - Lietuva), Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija) un Minskas "Horizont" (Baltkrievija).

Turnīra otrajā posmā A grupas uzvarētājas cīnīsies C grupā kopā ar "Vici-Aistes", "Lemminkainen" un B grupas otrās vietas ieguvējām. Savukārt B grupas labākā komanda spēkosies D grupā kopā ar "Spartak", "Horizont" un A grupas otro labāko vienību.

Arī otrajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Vici-Aistes" vienība.

Kā ziņots, vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!