Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta mačā svētdien viesos ar 69:56 (17:19, 16:13, 12:12, 24:12) uzveica Somijas čempiones Lāpenrantas "Catz".

Somijas komanda vietējā čempionāta un Latvijas - Igaunijas apvienotā turnīra spēlēs savā laukumā nebija piedzīvojusi zaudējumu 30 mačos pēc kārtas, tomēr svētdien "TTT Rīga" pārtrauca "Catz" uzvaru sēriju.

Latvijas komandas labā 15 punktus guva Ieva Krastiņa, kamēr ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kristena Mena. Ieva Kūlīte guva 12 punktus un savāca 16 bumbas zem groziem, bet desmit punkti Andas Eibeles kontā.

Tikmēr pretinieču rindās rezultatīvākā bija Čendera Džonsa, kura iemeta 20 punktus.

Pirmajās trīs mača minūtēs latvietes iemeta piecus punktus, turpretī mājinieces grozam uzbruka nesekmīgi. Turpinājumā somietes noķēra "TTT Rīga" vienību, kas pirmo puslaiku noslēdza ar punkta pārsvaru (33:32).

Trešā ceturkšņa vidū mājinieces panāca četru punktu pārsvaru (39:35), ko gan rīdzinieces ātri sadeldēja un cīņa punkts punktā ritēja līdz mačā pēdējām minūtēm. Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Latvijas komanda guva 11 bezatbildes punktus, ko mājinieces vairs nespēja atspēlēt, tādējādi uzvaru ar 69:56 svinēja "TTT Rīga".

Tāpat pie uzvaras svētdien tika vēl viena Latvijas vienība "Vega 1"/"Liepāja", kas savu skatītāju priekšā ar 71:69 (24:17, 18:15, 15:24, 14:13) pārspēja Igaunijas čempiones Tallinas 1182 basketbolistes.

Uzvarētājām pa 17 punktiem iemeta Ieva Vītola un Daiga Līne, 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas Kristīnes Silarājas kontā, bet par punktu mazāk Kristīnei Petermanei. Savukārt pārējos astoņus Liepājas vienības punktus guva Ilze Jākobsone un Sabīne Lipe.

Tikmēr viešņām ar 20 punktiem izcēlās Mailisa Poka.

Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū mājinieces bija vadībā ar sešiem punktiem (64:58), taču igaunietes guva septiņus bezatbildes punktus, panākot vadību sev. Turpinājumā liepājnieces atguva vadību un dažu punktu pārsvaru spēja noturēt līdz pat mača finālsvilpei.

Tikmēr vājāko komandu grupas spēlē kārtējo zaudējumu piedzīvoja "Cēsis", kas savā laukumā ar 51:56 (14:17, 11:16, 11:19, 15:4) piekāpās "Tartu Universitātei".

Cēsniecēm 12 punktus guva Baiba Čevere, bet par punktu mazāk Amandai Betlerei. Tikmēr viesu komandas rindās 15 punktus iemeta Nele Laurimā.

Spēcīgāko komandu grupā "TTT Rīga" izcīnījusi divas uzvaras tikpat spēlēs, bet "Vega 1"/"Liepāja" un "Catz" vienības izcīnījušas trīs uzvaras četros mačos.

Pie vienas uzvaras trīs mačos tikušas Igaunijas čempiones 1182, bet bez uzvarām ir "Tallinas Universitātes" un "TTT Rīga-Juniores" basketbolistes.

Tikmēr vājāko komandu grupā komandas saglabāja arī pirmajā posmā izcīnītās uzvaras. Tajā līdere ar septiņiem panākumiem 12 mačos ir RSU/"Merks", ar sešām uzvarām 13 mačos seko "Latvijas Universitāte", bet Igaunijas vienībai "Audentes" ir trīs uzvaras 11 spēlēs, kamēr tikpat panākumi 12 mačos ir "Tartu Universitātei". Savukārt attiecīgi divas un viena uzvara ir Latvijas U-16 izlasēm un pagājušās sezonas Latvijas vicečempionēm "Cēsis".

Šīs sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnās par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!