Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" noslēdzis līgumus ar četrām Latvijas valstsvienības kandidātēm – aizsardzi Baibu Eglīti, centra spēlētāju Ievu Kūlīti, uzbrūkošo aizsardzi Lieni Priedi un spēka uzbrucēju Rūtu Veideri, informēja komandas preses dienests.

Ar visām spēlētājām līgums noslēgts uz divām sezonām.

"TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips dalījās ar komentāriem par noslēgtajiem līgumiem:
"Baibai Eglītei labas sezonas klubā mijušās ar savainojumiem. Ceru, ka nākamajā sezonā viņa kļūs labāka fiziski un taktiski, dodot pienesumu gan TTT, gan Latvijas valstsvienībai. Ieva Kūlīte savu ceļu izkalusi ar pieredzi un uzcītību. Viņa nopelnījusi pienācīgu spēles laiku Eirokausos, bet Latvijas čempionātā kļuvusi par vadošu spēlētāju. Ieva var uzlabot sniegumu spēkā cīņā, gūt vairāk otrās iespējas punktu un turpināt apdraudēt grozu no distances."

"Liene Priede pagājušajā sezonā atklāja daļu no piemītošā potenciāla. Viņa cenšas koncentrēties un strādāt ar lielāku pašatdevi, lai butu gatava iziet laukumā dažādās situācijās. Rēķinos ar Lienes pienesumu gan klubā, gan izlasē. Rūta Veidere divarpus pilnvērtīgās sezonās izaugusi par izlases kandidāti. Treniņos gūtā pieredze, pārspējot sparingpartneres, sniedz viņai lielāku pārliecību, kompensējot pretinieču kilogramu un centimetru pārsvaru. Rūta pretargumentus atrod ar centību. Pielikums atlētiskumā un spēkā veicinās tālāku atvēršanos," turpināja treneris

"Priecājos par iespēju vēl divus gadus pārstāvēt "TTT Rīga" komandu. Prieks, ka saglabāts komandas kodols, klāt nākot labiem papildinājumiem. Domāju, ka šī būs ļoti aizraujoša sezona," atzina Baiba Eglīte.

Savukārt Ieva Kūlīte ir priecīga, ka klubs piedalīsies augstas klases turnīros: "Labāki turnīri, interesantākas spēles – tas ir svarīgi. Trīs gadu laikā esmu iepazinusi komandu, zinu tās mērķus, esam saspēlējušās. TTT lielā priekšrocība ir iespēja spēlēt skaistu basketbolu Latvijā. Prieks, ka daudzas meitenes paliek komandā un TTT sastāvs tiek papildināts ar spēcīgām spēlētājām."

Tikmēr Lienes Priedes lēmumu veicināja kluba vadības vēlēšanās izcīnīt uzvaras. ""TTT Rīga" ir klubs, kas vienmēr grib uzvarēt un tiecas sasniegt jaunas virsotnes. Tas veicināja lēmuma pieņemšanu. Gan spēlētājas, gan treneri zina, ko var sagaidīt viens no otra. Mājās spēlēt ir patīkami, bet augstā līmenī to darīt ir lieliski," bilda Priede.

Visbeidzot Rūtai Veiderei četru gadu laikā ar TTT izveidojusies laba sadarbība, tāpēc pieņemts lēmums turpināt spēlēt šeit, lai arī viņa apsvēra iespēju spēlēt ārzemēs. "TTT nodrošina ļoti labus apstākļus kvalitatīvam treniņu darbam – trenerus, fiziskās sagatavotības treneri, labas basketbola un svaru zāles, fizioterapeiti," teica spēlētāja.

Baiba Eglīte TTT sastāvā piecas reizes kļuvusi par Latvijas čempioni (2007, 2008, 2014-2016), trīs reizes uzvarējusi Latvijas-Igaunijas līgā (2014-2016). TTT atgriezusies 2013. gada septembrī. Valdemāra Baumaņa kausa ieguvēja (2008). UTEP absolvente (2012). EEWBL čempione (2016).

Ieva Kūlīte ir trīskārtēja Latvijas čempione (2014-2016), trīskārtēja Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāja (2014-2016). Vācijas (2012) un EEWBL (2016) čempione. TTT sastāvā no 2013. gada septembra. Pērn 29 LSBL spēlēs vidēji gūti 14,2 punkti un izcīnītas 9,2 atlēkušās bumbas.

Liene Priede pārstāvējusi NCAA pirmās divīzijas komandu "Missouri" (2011-2013). Spēlējusi SK "Cēsis" un Vācijas klubā "Chemnitz". TTT rindās no 2015. gada septembra. Divkārtēja Eiropas U20 čempionāta bronzas medaļas ieguvēja (2009, 2010). Latvijas un EEWBL čempione (2016).

Rūta Veidere ir trīskārtēja Latvijas čempione (2014-2016), trīskārtēja Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāja (2014-2016) un EEWBL čempione (2016). TTT sastāvā debitēja 2012. gada 15. februārī, bet pamatsastāvā nostiprinājās 2015. gada sezonā, kuras laikā aizvadīja pirmo treniņnometni izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!