Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas devītās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 59:57 pieveica Lietuvas spēcīgāko klubu Viļņas TEO.

Latvijas kluba rindās rezultatīvākā ar 23 gūtajiem punktiem bija Kristīne Kārkliņa, bet Līzas Vilisas rēķinā 17 punkti.

Pirmais puslaiks pagāja mainīgām sekmēm. Spēles sākumā pēc iegūtā pārsvara 7:2, TEO atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas. Turpinājumā neviena komanda pārsvaru nespēja iegūt un pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" atradās vadībā ar 16:15.

Otrās ceturtdaļas vidū "TTT Rīga" izvirzījās vadībā ar 25:21, bet pēc tam trīs minūtes nespēja gūt punktus un jau zaudēja ar 25:30. Līdz puslaika beigām rīdziniecēm panākt pretinieces neizdevās un pēc 20 minūtēm viņas zaudēja ar 30:32.

Otrā puslaika trešajā minūtē TEO komanda jau bija ieguvusi astoņu punktu pārsvaru - 40:32, tomēr kā jau šajā spēlē tas vairākkārt gadījās, pēc brīža rezultāts jau bija 40:40. Pēc trešās ceturtdaļas Latvijas klubs zaudēja ar 44:46, bet turpinājās saspringta cīņa.

Pirmo reizi otrajā puslaikā vadību Latvijas klubs ieguva ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad pēc Vilisas diviem soda metieniem rezultāts kļuva 50:49. Turpinājumā laukumā ritēja saspringta cīņa, tomēr nedaudz sekmīgāka mača galotnē bija "TTT Rīga " vienība.

Kā ziņots, pirmajā aplī "TTT Rīga" komanda uzvarēja TEO ar rezultātu 74:68.

Citā A grupas devītās kārtas mačā trešdien Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar 64:69 piekāpās latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajai pagājušās sezonas Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK. Savukārt Spānijas čempiones Valensijas "Ros Casares" spēkosies ar Itālijas čempionvienību Taranto "Cras Basket".

A grupas kopvērtējumā astoņas uzvaras deviņās spēlēs ir UGMK kontā, bet par diviem panākumiem atpaliek "Ros Casares" komanda, kurai vēl spēle rezervē. "Cras Basket" kontā ir pieci panākumi, savukārt "Galatasaray" vienība tikusi pie četriem panākumiem. Latvijas klubam šī bija otrā uzvara, un tas jau ir zaudējis cerības iekļūt izslēgšanas cīņās. Savukārt viens panākums ir TEO rēķinā.

FIBA Eirolīgas turnīra pēdējā mačā "TTT Rīga" 20.janvārī izbraukumā tiksies ar UGMK basketbolistēm.

Kā ziņots, četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!