Foto: LETA
Kārtējo uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja pēdējo divu sezonu čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušā gada fināla atkārtojumā ar 76:60 (24:18, 20:14, 18:15, 14:13) savā laukumā uzvarēja "RTU-Merks" komandu.

"TTT Rīga" rindās šajā mačā debitēja Baltkrievijas spēlētāja Alla Muravskaja, kura guva desmit punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr ar attiecīgi 25 un 23 punktiem čempionu rindās izcēlās Ieva Krastiņa un Dita Rozenberga.

Tikmēr "RTU-Merks" labā 15 punktus guva Laura Audere, bet Ieva Vītola un Guna Zoltnere katra guva pa 14 punktiem.

Čempionāta līdervienība ar 26 uzvarām 27 aizvadītajās spēlēs ir "TTT Rīga", bet tai ar 20 uzvarām 26 mačos seko "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 18 panākumiem 26 cīņās ieņem ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 14 uzvarām 27 spēlēs ir "Liepājas Papīra" komanda, kas jau garantējusi pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Piektajā vietā atrodas "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas 26 cīņās tikusi pie 11 panākumiem, kopvērtējuma sestajā pozīcijā ar desmit uzvarām 26 spēlēs ir "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem seko "Latvijas Universitāte" (LU), bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudējusi visās 25 aizvadītajās cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!