Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas trešās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 59:70 (13:19, 15:23, 15:19, 17:9) savā laukumā zaudēja Itālijas čempionēm Taranto "Cras Basket", kas aizvadītajā sezonā spēlēja FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā.

Foto galerija

Aizvadītajā mačā rezultatīvākā Latvijas kluba rindās ar 14 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Līza Vilisa, kurai šī bija pirmā spēle komandas sastāvā. Savukārt Lindra Vīvere guva deviņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Cras Basket" komandas labā pa 17 punktiem guva Žami Montanjīno un Rebeka Bransone, kuras kontā arī 17 atlēkušās bumbas.

Mača sākumā "TTT Rīga" nokļuva zaudētājos ar 0:10, tomēr otrās ceturtdaļas sākumā mājinieces pretiniecēm pietuvojās līdz 15:19. Otrās ceturtdaļas otrajā pusē "Cras Basket" vienība vēlreiz veica izrāvienu 10:0 un panāca jau 39:24, 15 punktu pārsvaru saglabājot arī pēc pirmā puslaika.

Otrajā puslaikā spēles liktenis nemainījās. Minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām punktu starpība pirmoreiz jau sasniedza 20 punktu pārsvaru, bet mača izskaņā sekmīgāk nospēlēja "TTT Rīga" un pretiniecēm nedaudz pietuvojās. Šis "TTT Rīga" komandai bija trešais zaudējums trijās spēlēs.

Vēl vienā šī vakara A grupas mačā Spānijas čempiones Valensijas "Ros Casares" savā laukumā uzņems latviešu speciālista Gundara Vētras trenēto iepriekšējās sezonas Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK.

Savukārt vēl viena A grupas trešās kārtas spēle tiks aizvadīta ceturtdien, kad Turcijas komanda Stambulas "Galatasaray", kas pērn triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, savā laukumā cīnīsies pret pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO.

Kā ziņots, A grupas pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar rezultātu 38:118 piedzīvoja smagu sagrāvi pret klubu "Ros Casares", bet otrajā spēlē Latvijas komanda savā laukumā ar rezultātu 60:66 zaudēja "Galatasaray" basketbolistēm.

A grupas kopvērtējumā pirmās trīs vietas šobrīd ieņem komandas "Ros Casares", UGMK un "Galatasaray", kas divās spēlēs izcīnījušas divas uzvaras. "Cras Basket" ar vienu panākumu nostiprinājās ceturtajā vietā, bet TEO un "TTT Rīga" basketbolistes pagaidām cīnās bez uzvarām.

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!