Foto: LETA
Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" sestdien piedzīvoja smagu zaudējumu izšķirošajā Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) otrā posma spēlē, nekvalificējoties finālsacensībām.

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" ar 52:92 (11:21, 16:23, 16:22, 9:26) piekāpās latvietes Aijas Putniņas pārstāvētajai Lietuvas spēcīgākajai komandai Kauņas "Viči-Aištes".

Šajā mačā rīdziniecēm pa 14 punktiem guva Līga Šurkusa un Ieva Krastiņa.

Savukārt Putniņa "Viči-Aištes" vienībā 20 nospēlēto minūšu laikā guva astoņus punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, kā arī izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Kā ziņots, pēc tam, kad "TTT Rīga" pirms pusotras nedēļas svarīgā spēlē pieveica Baltkrievijas komandu "Minsk-2006", likās, ka tā jau praktiski kvalificējusies finālturnīram, tomēr pēc tam notika vairāki neveiksmīgi pavērsieni - Lietuvas vienība Klaipēdas "Lemminkainen" finansiālu iemeslu dēļ atteicās no došanās uz Minsku pēdējā kārtā, bet "Viči-Aištes" samērā negaidīti izbraukumā zaudēja "Minsk-2006". Līdz ar to "TTT Rīga" vienīgā iespēja bija pieveikt spēcīgo Lietuvas klubu, ko neizdevās paveikt.

C apakšgrupā ar četrām uzvarām sešos mačos triumfēja "Viči-Aištes", bet "Minsk-2006" un "TTT Rīga" kontā bija pa trim panākumiem, tomēr pie augstākas vietas tika Baltkrievijas vienība. Savukārt "Lemminkainen" ar diviem panākumiem palika pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Kā ziņots, "TTT Rīga" un "Minsk-2006" komandas sekmīgi pārvarēja BSBL pirmo posmu, bet "Viči-Aištes" un "Lemminkainen" tajā nepiedalījās, jo spēlēja Eirokausos.

Savukārt pirmo posmu nespēja pārvarēt latvietes Santas Dreimanes tobrīd pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI", kā arī Latvijas komanda "TTT-Rīga Juniores".

Bija plānots, ka otrajā posmā piedalīsies arī Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", tomēr tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no dalības. To D apakšgrupā aizvietoja Baltkrievijas vienība Borisovas "Berezina-RCOR ", jo "Kibirkštis-Tiche-IKI" un vēl viena Lietuvas komanda Kauņas "Sirenos" atteicās no iespējas startēt otrajā posmā. Līdz ar to D apakšgrupā cīnījās trīs Baltkrievijas un viena Ukrainas komanda.

No šīs grupas finālčetrinieka sacensībām kvalificējās Baltkrievijas komandas Minskas "Horizont" un Grodņas "Olimpija". Līdz ar to finālturnīrā spēlēs trīs Baltkrievijas vienības.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Viči-Aištes" vienība.

Vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!