Foto: DELFI

Pie pārliecinošām uzvarām Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā sestdien tika pēdējo gadu pašmāju labākās komandas "TTT Rīga" un "Cēsis".

"TTT Rīga" savā laukumā ar 101:45 (34:8, 17:6, 21:17, 29:14) sagrāva "Vega 1"/"Liepāja" vienību.

Rīdzinieču sastāvā 25 punktus iemeta Baiba Eglīte, bet ar 18 izcēlās Rūta Veidere. Tikmēr liepājnieču rindās 19 punkti baltkrievietei Marinai Ivaščankai.

Citā mačā Latvijas vicečempiones "Cēsis" savā laukumā ar 121:29 (23:15, 32:5, 32:3, 34:6) sagrāva Latvijas U-16 izlasi.

"Cēsis" komandas sastāvā 25 punktus guva Zane Jākobsone, bet 23 punkti Lienei Priedei. Savukārt Latvijas U-16 valstsvienības sastāvā ar deviņiem punktiem izcēlās Sindija Smirnova.

Čempionātā bez zaudējumiem joprojām cīnās Igaunijas komanda Tallinas 1182, kā arī Latvijas komandas "Cēsis" (trijās spēlēs), "TTT Rīga" (divos mačos) un "TTT Rīga - Juniores" (vienā spēlē). Šīm vienībām ar trim panākumiem piecās spēlēs seko "Vega 1"/"Liepāja".

Tikmēr Latvijas U-16 valstsvienība tikusi pie divām uzvarām četrās cīņās.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un uzsākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām ģenerālsponsors vēl nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!