Foto: LETA

"TTT Rīga" un RSU/"Merks" komandas sestdien guva pārliecinošas uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs.

Latvijas čempiones "TTT Rīga", kas vēl tikai ceturtdien aizvadīja Eirokausa spēli Turcijā, ar 126:51 (32:13, 34:11, 28:16, 32:11) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Baiba Eglīte, viņai ar 19 punktiem un 11 bumbām zem groziem piebalsoja Ieva Kūlīte, 17 punktus sameta Rūta Veidere, bet pa 14 punktiem guva Laura Puriņa un Anda Eibele, kurai arī 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr LU rindās 15 punktus guva Linda Magone.

Zīmīgi, ka divas iepriekšējās spēles "TTT Rīga" uzvarēja ar vairāk nekā 100 punktu pārsvaru, bet vismaz 100 punktus čempiones guvušas jau četrās Latvijas un Igaunijas līgas spēlēs pēc kārtas.

Savukārt RSU/"Merks" izbraukumā ar 74:25 (25:6, 15:5, 23:6, 11:8) apspēlēja šosezon ievērojami novājinātās valsts vicečempiones "Cēsis".

Rīgas klubā ar 17 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Paula Kuzmina, kurai ar 14 punktiem piebalsoja Anna Buša. Savukārt cēsnieču rindās rezultatīvākā ar astoņiem punktiem bija Anda Kuzmina.

Čempionātā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi Latvijas komanda "TTT Rīga", kas guvusi septiņas uzvaras septiņās spēlēs. Otro vietu ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ieņem "Vega 1"/"Liepāja" vienība, kas arī jau garantējusi vietu otrajā posmā, bet ar sešām uzvarām septiņās spēlēs seko Tallinas 1182. Savukārt ceturtajā vietā ar piecām uzvarām septiņos dueļos atrodas "Tallinas Universitāte".

Piektajā vietā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "TTT Rīga - Juniores", kas par pēdējo ceļazīmi uz otro posmu cīnās ar RSU/"Merks" vienību, kurai tagad pieci panākumi deviņās cīņās.

Trīs uzvaras astoņās cīņās ir "Latvijas Universitātes" basketbolistēm, bet pie diviem panākumiem astoņās spēlēs tikusi "Tartu Universitāte".

Pa vienai uzvarai septiņās spēlēs ir Latvijas U-16 izlasei un "Audentes" basketbolistēm. Savukārt Latvijas vicečempiones "Cēsis" zaudējušas visās septiņās spēlēs un ir vienīgā komanda turnīrā, kas šosezon joprojām cīnās bez uzvarām.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Piecas labākās komandas kopā ar Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Cats" pēc jaunā gada divos apļos cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz labāko sešu komandu finālturnīru, tomēr Latvijai un Igaunijai divu apļu turnīrā garantētas vismaz divas vietas.

Pārējās sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnīsies par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!