Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" otrdien ar rezultātu 82:62 (25:10, 26:24, 24:14, 7:14) pieveica savu fārmklubu "TTT-Rīga Juniores" mačā, kas vienlaicīgi tika aizvadīts gan Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL), gan Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) ietvaros.

Uzvarētājām pa 16 punktiem guva Ieva Krastiņa un Līga Šurkusa, kura arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet ar 14 punktiem izcēlās Karlīne Nīmane.

Savukārt "TTT-Rīga Juniores" rindās rezultatīvākā ar 15 gūtajiem punktiem bija Asnāte Fomina.

Šī LSBL turnīrā bija "TTT Rīgas" komandas 16.uzvara 16 šosezon aizvadītajās spēlēs, kas tai dod pārliecinošu līderpozīciju kopvērtējumā, bet "TTT-Rīga Juniores" basketbolistes ar septiņiem panākumiem 15 mačos saglabāja piekto vietu.

Kopvērtējumā otro un trešo vietu pašlaik ar desmit uzvarām 15 spēlēs ieņem "Cēsis" un "RTU-Merks", bet ceturtajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem 15 cīņās atrodas "Liepājas Papīrs".

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Tikmēr BSBL ietvaros abām komandām šī bija pirmā posma A apakšgrupas pēdējā spēle - ar deviņām uzvarām desmit spēlēs "TTT Rīga" jau pirms šīs cīņas bija garantējusi sev pirmo vietu noslēgumā, bet "TTT-Rīga Juniores" ar deviņiem zaudējumiem, visticamāk, paliks priekšpēdējā, piektajā, pozīcijā.

BSBL pirmajā posmā piedalās 12 komandas, kas izkārtotas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas spēcīgākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, kur tās jau gaida četras komandas - latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā Kauņas "Vici-Aistes" un Klaipēdas "Lemminkainen" (abas - Lietuva), Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija) un Minskas "Horizont" (Baltkrievija).

Turnīra otrajā posmā "TTT Rīga" cīnīsies C grupā kopā ar "Vici-Aistes", "Lemminkainen" un B grupas otrās vietas ieguvējām.

Arī otrajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Vici-Aistes" vienība.

Kā ziņots, vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!