Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Valsts čempione "TTT Rīga" Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma spēcīgāko komandu sešnieka spēlē sestdien ar 89:50 (18:9, 27:12, 24:19, 20:10) sagrāva RSU/"Merks" un garantēja pirmo vietu regulārās sezonas noslēgumā.

Uzvarētājām ar 26 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ieva Krastiņa, bet pa 11 punktiem iemeta Anda Eibele un Rūta Veidere.

Tikmēr RSU/"Merks" rindās Paula Langina atzīmējās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Šajā cīņā "TTT Rīga" sastāvā vēl laukumā nedevās no traumas atlabstošā Zenta Meļņika, kuru Latvijas čempioni piektdien piesaistīja pēdējā pāreju perioda dienā.

Zīmīgi, ka šis mačs tika ņemts arī Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) ieskaitē, kurā gan neko neizšķīra, jo "TTT Rīga" jau bija garantējusi pirmo vietu regulārajā turnīrā, bet RSU/"Merks" palika ārpus finālturnīra dalībnieku vidus.

Pārliecinošu panākumu sestdien svinēja arī "Cēsis" komanda, kas ar 91:65 (22:16, 32:9, 26:23, 11:17) pieveica Igaunijas vienību Tallinas 1182.

Ar 18 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Zane Jākobsone, bet pa 17 punktiem guva Sabīne Niedola un Ilze Jākobsone.

Jau nākamajā spēlē "Cēsis" rindās varētu debitēt Aija Brumermane, kura arī tika piesaistīta pāreju perioda noslēdzošajā dienā piektdien.

Vēl vienā vadošo komandu mačā "TTT Rīga - Juniores" ar 51:79 (17:18, 10:18, 12:30, 12:13) savā laukumā piekāpās Igaunijas čempionvienībai "Tallinas Universitāte".

Latvijas komandas rindās ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Paula Strautmane, bet Kristiāna Rikveile pievienoja desmit punktus un desmit bumbas zem groziem.

Tikmēr "Tallinas Universitātes" rindās rezultatīvākā ar 14 punktiem bija latviete Laura Audere, bet Guna Lagzdiņa pievienoja desmit punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Otrā posma vadošo komandu sešniekā līderes pirms pēdējās kārtas ar 19 uzvarām 20 mačos ir "TTT Rīga" basketbolistes, bet "Cēsu" basketbolistes ar 17 panākumiem atrodas otrajā vietā. 1182 komanda seko ar 14 panākumiem, bet pie 11 uzvarām tikusi "Tallinas Universitāte". Savukārt RSU/"Merks" un "TTT Rīga - Juniores" guvušas pa astoņiem panākumiem 20 cīņās.

Tikmēr Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma vājāko komandu sešnieka spēlē sestdien "Vega 1"/"Liepāja" ar 50:45 (20:10, 11:9, 8:12, 11:14) apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU).
Uzvarētājām pa 11 punktiem guva Rendija Misus un baltkrievu leģionāre Marina Ivaščanka, kura arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr LU sastāvā Vineta Bīriņa atzīmējās ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Vēl vienā šīs grupas mačā Latvijas U-16 izlase ar 50:75 (10:28, 6:19, 14:11, 20:17) piekāpās Raplas "AmEst". Jaunajām latvietēm ar 16 punktiem palīdzēja Aleksa Gulbe.

Pirmo vietu otrajā sešiniekā ar 13 uzvarām 20 spēlēs garantējusi "Vega 1"/"Liepāja", bet LU regulāro sezonu noslēgusi ar 11 panākumiem. Šīs abas vienības piedalīsies izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Latvijas U-16 izlase ar četrām uzvarām 19 spēlēs joprojām atrodas ceturtajā vietā.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!