Foto: sportacentrs.com
Pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) otrā posma spēlē trešdien ar rezultātu 74:60 (16:7, 23:17, 23:18, 15:18) savā laukumā pārliecinoši pieveica Lietuvas otro spēcīgāko komandu Klaipēdas "Lemminkainen".

Uzvarētājiem rezultatīvākā ar 19 gūtajiem punktiem bija Ieva Krastiņa, bet ar 16 punktiem atzīmējās Dita Rozenberga.

Kā ziņots, "TTT Rīga" pieveica "Lemminkainen" arī pirmajā aplī, kad izbraukumā svinēja panākumu ar 66:60.

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc šī mača pirmajā vietā ar diviem panākumiem trijos mačos ir latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā Kauņas "Viči-Aištes", bet pa divām uzvarām četrās spēlēs izcīnījušas "TTT Rīga" un "Lemminkainen" vienības. Savukārt ceturtā ar vienu panākumu trijās cīņās ir Baltkrievijas vienība "Minsk-2006".

Lai saglabātu reālas izredzes uz iekļūšanu finālčetrinieka turnīrā, "TTT Rīga" komandai 21.martā savā laukumā būs jāpieveic "Minsk-2006" basketbolistes.

"TTT Rīga" un "Minsk-2006" komandas sekmīgi pārvarēja BSBL pirmo posmu, bet "Viči-Aištes" un "Lemminkainen" tajā nepiedalījās, jo spēlēja Eirokausos.

Kā ziņots, pirmo posmu nespēja pārvarēt latvietes Santas Dreimanes pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI", kā arī Latvijas komanda "TTT-Rīga Juniores".

Bija plānots, ka otrajā posmā piedalīsies arī Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", tomēr tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no dalības. To D apakšgrupā aizvieto Baltkrievijas vienība Borisovas "Berezina-RCOR ", jo "Kibirkštis-Tiche-IKI" un vēl viena Lietuvas komanda Kauņas "Sirenos" atteicās no iespējas startēt otrajā posmā. Līdz ar to D apakšgrupā cīnās trīs Baltkrievijas un viena Ukrainas komanda.

Otrajā posmā divās apakšgrupās tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Viči-Aištes" vienība.

Vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!