Foto: AFP/Scanpix
Viens no spēcīgākajiem Turcijas vīriešu basketbola klubiem Stambulas "Efes Pilsen" spiests mainīt nosaukumu uz "Anadolu Efes" saistībā ar valstī nesen pieņemtajiem likuma grozījumiem par alkoholiskajiem dzērieniem.

Turcijas Tabakas un alkohola tirgus regulēšanas iestāde (TAPDK) savā nolikumā šomēnes paziņoja, ka noteiks jaunus pamatnoteikumus komerciālām reklāmām, sponsorēšanas piedāvājumiem un veicināšanas kampaņām stipro alkoholisko dzērienu un dzērienu jomā.

Komandu "Efes Pilsen" dibināja alus darītavas kompānija, un tā izmanto uzņēmuma populārākā alus zīmola nosaukumu un logotipu, kas pēc likuma grozījumiem tagad ir aizliegts.

Saistībā ar likumu "Efes" komandai tika dots gads, lai pielāgotos izmaiņām, jo turpmāk tā vairs nevarēs izmantot "Pilsen" vārdu savā nosaukumā. Komanda iesniedza dažus ierosinājumus TAPDK, un otrdien tika paziņots, ka turpmāk klubu sauks "Anadolu Efes". Šo nosaukumu pieņēma arī TAPDK.

"Efes Pilsen" kļuva par lielāko Turcijas sporta klubu, kuru ietekmējuši likuma grozījumi par alkoholiskajiem dzērieniem. Tāpat "Efes Pilsen" ir lielākā valsts basketbola komanda un vadošais sporta klubs, kuru sponsorē alkoholisko dzērienu zīmols.

Turcijas čempionātā "Efes Pilsen" kopumā ir triumfējusi 13 reizes. Tāpat tā ir vienīgā Turcijas komanda, kas izcīnījusi kādu Eiropas trofeju - 1996.gadā "Efes Pilsen" triumfēja Korāča kausa izcīņā.

Šīs sezonas Turcijas čempionāta regulāro turnīru "Efes Pilsen" komanda ar 22 uzvarām 30 spēlēs noslēdza ceturtajā vietā, un izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā tā tiksies ar Karšijakas "Pinar" vienību.

Savukārt ULEB Eirolīgas turnīrā "Efes Pilsen" basketbolisti šosezon spēja iekļūt otrajā posmā - "TOP 16" - sacensībās, tomēr to nespēja pārvarēt un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!