Piektais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā šogad notiks 16. un 17. jūlijā Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā. Vēl tikai līdz nedēļas beigām turpināsies pieteikšanās komandām, lai startētu vienā no deviņām grupām – Pro grupā, Amatieru grupā, Sieviešu grupā, U18 grupā zēniem, U15 grupā zēniem vai meitenēm, U13 grupā zēniem vai meitenēm un U11 jauktajā grupā.

Tradicionāli tieši Latvijas čempionāts ir kvalitatīvākais valstī notiekošais 3x3 basketbola turnīrs. Spēles notiek pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajiem 3x3 basketbola noteikumiem, mačus apkalpo kvalificēti tiesneši, nodrošinot uzvarētāju noteikšanu pēc sportiskajiem principiem.

Pro grupas spēles notiks svētdien, 17. jūlijā. Pro grupā starptautiskā konkurencē komandām būs iespēja cīnīties par ceļazīmi uz FIBA Pasaules 3x3 tūres "Challenger" turnīru Lugano (Šveice). Tieši šajā grupā nav nekādu meistarības ierobežojumu – ļauts spēlēt gan Latvijas Basketbola līgu visu klubu pārstāvjiem, gan jebkurai ārzemju vienībai. Šajā grupā atļauts piedalīties 1997. gadā dzimušajiem un vecākiem spēlētājiem. Komandas tiek pieteiktas "3x3planet.com". Maksimālais dalībnieku skaits – 20 vienības.

Amatieru grupas turnīrā vīriešiem aizliegta 2015./2016. gada sezonā Aldaris LBL un LBL2 klubos pieteikto basketbolistu līdzdalība. Šajā grupā aicinātas piedalīties LBL3 komandu un brīvi izveidotas vienības, piesakoties turnīram "3x3planet.com". Šajā grupā atļauts piedalīties 1997. gadā dzimušajiem un vecākiem spēlētājiem. Nav atļauts piedalīties citu valstu komandām, taču sastāvos var pieteikt maksimums divus citu valstu pilsoņus. Amatieru grupas spēles notiks svētdien, 17. jūlijā.

Sieviešu grupā nav noteikti nekādi ierobežojumi saistībā ar basketbolistu pārstāvētajiem klubiem. Šajā grupā atļauts piedalīties 2000. gadā dzimušajām un vecākām spēlētājām. Spēles notiks svētdien, 17. jūlijā. Komandas jāpiesaka "3x3planet.com".

U18 grupā zēniem ļauts piedalīties 1998. gadā dzimušo un jaunāko spēlētāju vienībām. Pieteikumi "3x3planet.com".

Vēl sacensības notiks: U15 grupās puišiem un meitenēm (2001. gadā dzimušie un jaunāki), U13 grupās puišiem un meitenēm (2003.gadā dzimušie un jaunāki), U11 jauktajā grupā (2005. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji; var piedalīties arī jauktās komandas).

U11, U15 un U18 grupās spēles notiks sestdien, 16. jūlijā, bet U13 grupas – svētdien, 17. jūlijā.

U11 un U13 komandu pieteikšana, norādot komandas nosaukumu, spēlētāju vārdu, uzvārdu un dzimšanas dienu, gadu, veicama līdz 10. jūlijam uz e-pastu renars.buivids@lbs.lv. Pārējo grupu komandu pieteikšana veicama līdz 10. jūlijam FIBA sistēmā "3x3planet.com" Latvijas čempionāta sadaļā. Līdz 12. jūlijam iespējama spēlētāju nomaiņa pieteiktajās komandās, rakstot uz minēto e-pastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!