Foto: LETA
Latvijas U-16 basketbola izlases galvenais treneris Jānis Gailītis pēc Eiropas čempionāta otrās kārtas noslēdzošā mača ar Serbiju uzskata, ka vienība pirms gaidāmās ceturtdaļfināla spēles ir atguvusi "cīņas garšu", neskatoties uz zaudējumu serbiem.

Eiropas U-16 čempionāta otrā posma pēdējā spēlē Ogres 1.vidusskolas zālē Latvijas kadetu izlase ar 51:59 (13:20, 25:29, 35:46) zaudēja čempināta līderiem, Serbijas komandai un E grupā finišēja trešajā vietā, taču ir nodrošinājusi tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā.

"Kaut gan spēlei nebija sportiskas nozīmes, mums bija svarīgi atgūt spēles ritmu un garšu. Uzskatu, ka tas izdevās," saka Gailītis. "Bija enerģiska cīņa visu 40 minūšu garumā, bija laba aizsardzība. 59 ielaisti punkti pret Serbiju ir labs rādītājs, turklāt pretinieki daudz punktu guva ar sarežģītiem metieniem."

"Mīnusos iedzīvojāmies daudzo kļūdu dēļ. Pirmajā puslaikā serbi pēc mūsu kļūdām guva 16 punktus – krietni par daudz," saka treneris. "Pretinieki ļoti uzmanīja mūsu līderus, kuri tikpat kā netika pie brīviem metieniem. Bija arī labs izspēles, kas palika bez noslēguma. Uzbrukumā katrs var nospēlēt labāk – gudrāk, precīzāk –, dodot lielāku pienesumu."

"Vācijas komandai ir individuāli spēcīgi spēlētāji – meistarīgi otrie trešie numuri, garie ar labiem metieniem," Latvijas komandas nākamos pretiniekus raksturo treneris. "Viņus redzējām Turcijas turnīrā, kur mūsu ceļi gan nekrustojās. Rīt no rīta informācijas par viņu spēles niansēm būs vairāk. Plāns būs. Galvenais, lai pietiek enerģijas to īstenot!"

Ceturtdaļfināla mačs starp Latvijas un Vācijas U-16 izlasēm notiks ceturtdien, 28.augustā, plkst.20.15 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!