Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-16 basketbola izlases treneris Jānis Gailītis pēc sensacionālās komandas uzvaras Eiorpas čempionāta pusfinālā atzina, ka spēle pret Spāniju prasīja daudz enerģijas, taču visi, kas kas gāja laukumā, deva savu ieguldījumu un pat no rezervistu soliņa nāca pozitīva enerģija, taču fināls pret francūžiem būs smags.

"Šī uzvara prasīja ļoti daudz enerģijas," pēc spēles atzina treneris. "Spānija ir ļoti laba komanda ar aktīviem mazajiem spēlētājiem un kustīgiem uzbrucējiem. Aizsardzībā galvenais uzdevums bija neļaut izmest daudz sagatavotus trīspunktniekus. Kopumā tikām galā."

"Uzbrukums šodien bija rezultatīvs. Gribējām pēc iespējas biežāk nogādāt bumbu soda laukumā, taču spāņu aktīvā aizsardzība neļāva to izdarīt pietiekami regulāri. Pretinieki bieži provocēja spēlēt viens pret vienu, un tādā basketbolā mūsu spēlētāji izrādījās mazliet meistarīgāki," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā pusfināla spēli analizē Gailītis. "Rezultatīvi nospēlēja mūsu līderi, bet daudz palīdzēja arī pārējie."

Kā ziņojām, Spānijas izlase pusfinālā tika uzvarēta ar 81:71 (20:20, 46:38, 65:59) - Rodionam Kurucam 23 gūti punkti, Artūra Strautiņam 21, Kristeram Zorikam 16 punktu.

"Finālā ar Franciju būs cita spēle," saka treneris. "Pirmkārt, tas būs finālmačs, pirms kura nevienam nekas nesāp un viss iepriekš sakrātais nogurums ir aizmirsies. Otrkārt, Francijas komanda pēc stila ir citāda, nekā mūsu iepriekšējie pretinieki. Šosezon ar viņiem esam spēlējuši trīs reizes, un visas trīs uzvarējuši. Kuram šīs spēles jāaizmirst? Frančiem, protams (smejas). Francija ir fiziski ļoti spēcīga komanda, kura te čempionātā ir ļoti labi "ieskrējusies" un šodien turkiem nedeva nekādas cerības jau no pirmās minūtes. Jūtams, ka franči jūtas ļoti pārliecināti par sevi, spēlē diezgan atraisīti."

"Par spēles plāna niansēm runāt pāragri, bet, protams, ņemsim vērā iepriekšējo pieredzi," norāda Gailītis. "Finālā sirdīm būs lielāka nozīme, nekā rokām un kājām. Protams, uzkrājies nogurums bet tādās spēlēs katrs var sameklēt slēptās spēku rezerves. Parādīsim visu, kas ir."

Šāgada Eiropas čempionāta finālspēle, kurā tiksies Latvijas un Francijas izlases, notiks sestdien, 30.augustā, pl. 20:15 Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!