Foto: LETA
Latvijas U-16 basketbola izlasei cīņasspars un pārliecība Eiropas čempionāta spēlē kompensēja kvalitātes trūkumu, norāda Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka trešdien, 20. augustā, Latvijas U-16 puišu izlase Eiropas kadetu čempionāta pirmajā spēlē pārspēja Grieķijas komandu – 74:67.

Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis norāda: "Katrā turnīrā pirmās spēles ir grūtas un grūti parādīt labāko sniegumu. Labi, ka ar cīņassparu un pārbaudes spēlēs iegūto pārliecību galotnē izdevās gūt virsroku.

Dažādu iemeslu dēļ grieķi sagādāja lielas problēmas mūsu soda laukumā. Aizsardzībā pietrūka pacietības. Gribējās jau pirmajās desmit sekundēs atņemt pretiniekiem bumbu, nespējām pareizi novērtēt viņu stiprās un vājās vietas, un grieķi to aukstasinīgi izmantoja. Ļāvām viņiem mest divpunktniekus ar 51% precizitāti – tas bija pārāk labs rādītājs. Pārāk bieži devām iespējas otrajiem metieniem.

Uzbrukumā mūs no ritma mazliet izsita grieķu agresīvā aizsardzība. Sadarbības bieži negāja cauri, tāpēc spēlētājiem bieži vajadzēja improvizēt un pieņemt lēmumus. Reizēm tie bija veiksmīgi, reizēm – ne visai. Tomēr 74 punkti kadetu čempionāta pirmajā spēlē nav slikts rādītājs.

Tādas spēles mūs sagaida arī turpmāk, jo mūsu grupā komandas ir spēkos līdzīgas. Ceturtdienas pretinieki horvāti, iespējams, nebūs tik agresīvi aizsardzībā, toties ir individuāli meistarīgi un labi spēlē viens pret vienu. Pēc neveiksmes galotnē viņi būs īpaši motivēti, tāpēc atkal būs smaga cīņa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!