Foto: LETA
Latvijas U-16 basketbola izlases izcīnītā otrā vieta nav pirmā, tātad ir kur augt un kurp tiekties, norāda Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka sestdien, 30. augustā, Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase Rīgā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, finālspēlē ar 53:78 piekāpjoties Francijas vienaudžiem.

Tādējādi otro vasaru pēc kārtas Latvijas basketbolam ir sudraba godalga jauniešu Eiropas čempionātā.

Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis norāda: "Paldies spēlētājiem par ieguldīto darbu gan sagatavošanās posmā, gan visu basketbolā pavadīto gadu garumā. Paldies viņu vecākiem un treneriem. Šīs sudraba medaļas ir lielas cilvēku grupas, visa Latvijas basketbola nopelns. Bet – otrā vieta nav pirmā, tātad mums ir kur augt, kurp tiekties.

Kopdarbu ziemā sākām ar nelielu priekšstatu par spēku samēru šajā vecuma grupā, bet apetīte radās ēdot. Kad sapulcējāmies vasarā un uz pēdējo gatavošanās posmu, astoņi spēlētāji pateica, ka viņu mērķis ir pirmā vieta. Patīkama pārliecība un mērķtiecība.

Uz šo mērķi gājām, taču pēdējam solim pietrūka spēka. Jāņem vērā tas, ka vairāki līderi – Artūrs Strautiņš, Kārlis Garoza – sagatavošanās posmā ilgi ārstēja traumas. Ar veselību čempionāta laikā viss bija kārtībā, bet mazliet pietrūka sagatavošanās kvalitātes.

Francijas izlases spēlētāji čempionāta gaitā spēlēja ne vairāk par 20 minūtēm mačā, tāpēc bija svaigi un fiziski spēcīgi. To ņemot vērā, pirmajā puslaikā izmantoju plašāku spēlētāju rotāciju. Aizsardzībā turējāmies, bet pietrūka enerģijas cīņā par atlēcošajām bumbām un uzbrukums bija pārāk statisks. Vairākkārt dažādos veidos mēģinājām lauzt spēles gaitu, bet... Jāatzīst, ka Francijas izlase nospēlēja brīnišķīgi, nedodot mums iespējas atspēlēties. Bet, lai arī beigās rezultāta starpība bija liela, esmu lepns par puišiem – bez cīņas neatdevām nevienu epizodi.

Tagad jāskatās nākotnē. Spēlētājiem novēlu pēc iespējas ātrāk pāriet uz pieaugušo basketbolu un novērtēt individuālā darba vērtību. Tikai ar basketbola spēlēšanu izaugsmes un karjeras iespējas būs ļoti ierobežotas."

Savukārt Latvijas U16 izlases kapteinis Kristers Zoriks atzīst: "Cerējām uz zeltu... Franči bija tādi paši kā iepriekšējās spēlēs, kurās uzvarējām. Mēs bijām savādāki – pēc divām labām spēlēm ceturtdaļfinālā un pusfinālā pietrūka enerģijas aizsardzībai un cīņai par atlēcošajām bumbām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!