Foto: fiba.com

Latvijas U-18 meteņu basketbola izlases zaudējums Itālijas juniorēm Eiropas čempionāta "mazajā" ceturtdaļfinālā par 9.-16. vietu neatspoguļo patiesos spēku samērus un vietas saglabāšana augstākajā divīzijā ir sasniedzams uzdevums, uzskata Latvijas izlases treneris Ainārs Čukste.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 meiteņu izlase (1999./2000. dzimšanas gads) Ungārijas pilsētā Šopronā Eiropas U18 čempionāta "mazajā" ceturtdaļfinālā zaudēja Itālijas juniorēm – 57:82 (12:12, 23:34, 42:57) un cīnīsies par 13. vietu, kas saglabās tiesības palikt EČ augstākajā divīzijā.

"Itālijas komanda pēc potenciālajām iespējām ir viena no labākajām šajā čempionātā un, pēc neveiksmīgā snieguma astotdaļfinālā, otro dienu pēc kārtas tādas vaļības neatļāvās. Darījām, ko varējām, bet meistarības un spēka pretiniecēm bija vairāk," Čuksti citēts Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā. "Redzot, ka lūzumu panākt neizdosies, pēdējā ceturtdaļā nepārslogoju līderes, tāpēc gala iznākums īsti neatspoguļo spēku samērus. Mūsu spēlē kvalitāte un emocijas bija augstākā līmenī, nekā vakar pret Serbiju. Ja tā spēlēsim sestdien un svētdien, ir pa spēkam sasniegt mērķi – nosargāt vietu A divīzijā."

Čempionāts Latvijas basketbolistēm turpināsies sestdien, 12. augustā, ar spēle pret Turcijas izlasi, ko grupas turnīrā izdevās uzvarēt ar 61:55. Tikai uzvarētājas saglabās izredzes nosargāt vietu A divīzijā. Otrajā pārī pusfinālā par 13.-16. vietu spēlēs Grieķija ar Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!