Foto: RIA Novosti/Scanpix
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) plāno atzīt Krimas futbolistu profesionālo statusu, līdz ar to ir ieinteresēti attīstīt futbolu arī šajā reģionā, aģentūru TASS informējis Sevastopoles kluba SKČF prezidents Aleksandrs Krasiļņikovs.

"Šis jautājums tiek izskatīts, jo UEFA un FIFA saprot, ka šāds solis jāsper, lai arī Krimā attīstītos futbols un spēlētāji varētu pilnvērtīgi trenēties," skaidroja Krasiļņikovs. "Bez profesionāla sportista statusa futbolisti, ar to nodarbojoties, nevar pelnīt iztiku."

Profesionālais futbolista statuss sniedz sportistiem iespēju pāriet no viena kluba uz citu komandu.

Kā ziņots, tāpat Krimā iepriekš tika plānots veidot vietējo futbola līgu.

Krievija stratēģiski svarīgo Krimas pussalu anektēja no Ukrainas pagājušā gada martā, izraisot lielāko krīzi attiecībās ar Rietumu pasauli kopš Aukstā kara.

Līdz tam Ukrainas augstākajā līgā no Krimas spēlēja Simferopoles "Tavria" un "Sevastopol" komandas, kas vasarā beidza pastāvēt. Drīz pēc tam tika reģistrēti klubi "Simferopol", "Sevastopol" un Jaltas "Žemčužina", kurus uzņēma Krievijas pēc spēka trešās līgas čempionātā, tomēr janvārī pēc UEFA prasības šīs vienības no sacensībām izslēdza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!