Foto: DELFI
Ukrainas čempionvienība basketbolā "Doņeck" saņēmusi speciālo ielūgumu dalībai VTB Vienotajā basketbola līgā, pirmdien lēma līgas vadība.

VTB Vienotās līgas direktors Andrejs Širokovs uzsvēra, ka Ukrainas klubam ir iespēja cīnīties par visaugstākajām vietām.

""Doņeck" nebija vienīgā komanda, kas pretendēja uz šo "wild card". Mēs saņēmām septiņu klubu pieteikumus no sešām valstīm. Ukraina ir līgas stratēģiskais partneris, un mēs esam priecīgi, ka turpināsim spēlēt ar divām Ukrainas komandām," teica Širokovs.

Nākamajā VTB līgas sezonā "Doņeck" spēlēs A apakšgrupā, kurā spēkosies ar Kazaņas "Unics", Sanktpēterburgas "Spartak", kurā spēlē Latvijas saspēles Jānis Strēlnieks, Samaras "Krasnije kriļja", Jāņa Blūma pārstāvēto Viļņas "Lietuvos Rytas", ukraiņu "Azovmaš", Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev/Cramo", Polijas vienību "Turow" un Kazahstānas klubu "Astana" no Kazahstānas.

Ukrainas komanda VTB līgā spēlēja jau 2009./10.gada sezonā, kad nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

Atgādinām, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" spēlēs B grupā. Tajā Latvijas vienības pretinieki būs Maskavas CSKA, Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Klaipēdas "Neptunas", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, "Minsk-2006" no Baltkrievijas, kā arī vēl četras Krievijas vienības - Krasnojarskas "Jeņisej", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", "Ņižņij Novgorod" un Ļubercu "Triumf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!