Foto: LETA
Uzvaru izšķirošajā mačā par ULEB Eirolīgas otro posmu jeb "Top 16" piektdien izcīnīja Serbijas komanda Belgradas "Crvena Zvezda Telekom", kas pirmā posma pēdējā spēlē ar 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11) savā laukumā pieveica Vācijas vicečempioni Minhenes "Bayern".

Uzvarētājiem ar 21 punktu un desmit bumbām zem groziem izcēlās Kvinsijs Millers, kamēr "Bayern" rindās rezultatīvākais bija Dusko Savanovičs, kurš guva 19 punktus.

Lai gan pēdējo ceturksni mājinieki iesāka ar 11 punktu deficītu (56:67), tomēr ceturtdaļas vidū viņi jau pārņēma vadību. Pēdējās piecās spēles minūtēs viesi nespēja pretoties Belgradas basketbolistu uzņemtajam ātrumam, un uzvaru ar 85:76 izcīnīja "Crvena Zvezda Telekom".

Tāpat otro posmu sasniegusi ULEB Eirolīgas čempione Madrides "Real", kas ceturtdien ar 97:65 (29:15, 23:22, 23:13, 22:15) savu skatītāju priekšā uzveica "Strasbourg" klubu no Francijas.

Zīmīgi, ka "Real" šajā mačā uzstādīja jaunu ULEB Eirolīgas rezultatīvo piespēļu rekordu. Pavisam šajā mačā Madrides komandas spēlētāji izdarīja 36 piespēles, kas noslēdzās ar punktu guvumu.

Ar astoņām uzvarām desmit mačos A apakšgrupā uzvaru izcīnīja Turcijas vienība Stambulas"Fenerbahce", bet pa piecām uzvarām guva Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas, "Real" un "Crvena Zvezda Telekom". Tikmēr četri panākumi "Byern" rēķinā, bet pie trim uzvarām tika "Strasbourg".

Tikmēr C apakšgrupas mačā piektdien Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ" ar 78:74 (18:17, 11:18, 25:25, 24:14) savā laukumā pārspēja Spānijas komandu Barselonas "Lassa".

Uzvarētājiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Malkolms Delanejs, bet "Lassa" komandā ar 22 punktiem izcēlās Huans Karloss Navarro.
Tāpat šīs apakšgrupas mačā uzvaru izcīnīja Turcijas komanda Izmiras "Pinar Karsiyaka", kas viesos ar 83:81 (24:20, 25:16, 14:25, 20:20) uzveica Polijas čempioni Zelona Guras "Stelmet".

Uzvarētājiem ar 27 punktiem izcēlās Džastins Kārters.

C apakšgrupā ar astoņām uzvarām desmit spēlēs triumfēja "Lokomotiv-Kubaņ", bet pa sešiem panākumiem izcīnīja "Barcelona" un Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos". Piecas uzvaras izcīnīja latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", bet trīs uzvaras izcīnīja "Pinar Karsiyaka", kamēr "Stelmet" rēķinā divi panākumi.

Savukārt B apakšgrupas cīņā Francijas komanda "Limoges CSP" viesos ar 77:69 (20:19, 28:22, 18:13, 11:15) pārspēja Itālijas klubu Milānas "EA7 Emporio Armani".
Uzvarētājiem ar 21 punktu atzīmējās francūzis Nobels Bongo Kolo.
Vēl vienā B apakšgrupas spēlē Turcijas vienība Stambulas "Anadolu Efes" ar 81:68 (21:10, 19:19, 18:11, 17:14) pretinieku laukumā pārspēja Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā bija mājinieku saspēles vadītājs Daniels Hekets, kurš guva 19 punktus.

Ar astoņām uzvarām desmit spēlēs B apakšgrupā triumfēja "Olympiacos", bet pa sešiem panākumiem "Anadolu Efes" un Spānijas klubam Vitorijas "Laboral Kutxa", kurā pēc traumas izārstēšanas janvāra beigās varētu atgriezties latvietis Dāvis Bertāns. Četras uzvaras izcīnīja horvātu klubs Zagrebas "Cedevita", bet pa trim panākumiem "Limoges CSP" un "EA7 Emporio Armani".
Savukārt D apakšgrupas spēlē piektdien Krievijas komanda Maskavas CSKA viesos ar 88:76 (20:24, 22:22, 23:11, 23:19) pieveica Spānijas komandu Malagas "Unicaja".

Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās francūzis Nando de Kolo.

D apakšgrupas kopvērtējumā ar desmit cīņās izcīnītiem deviņiem panākumiem uzvarēja CSKA, bet otrā ar septiņiem panākumiem bija "Unicaja", kamēr šī gada Latvijas labākā basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione "Brose Baskets" ar sešām uzvarām palika grupas trešajā vietā. Ceturtā ar četriem panākumiem bija Turcijas vienība Stambulas "Darussafaka Dogus", kam ar tādu pašu bilanci, bet sliktākiem papildrādītājiem sekoja Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas. Tikmēr bez uzvarām visos desmit mačos palika Itālijas čempione Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!