Kazaņas "Unics" amerikāņu basketbolists Leiteiviuss Viljamss kļuvis par ULEB Eirolīgas regulārā čempionāta noslēdzošās - 30. kārtas - labāko spēlētāju.

Viljamss piektdien guva 20 punktus, trāpot astoņus no deviņiem metieniem, kā arī pārtvēra divas bumbas, bet "Unics", kuras treneru korpusā strādā Nikolajs Mazurs, viesos pastarīšu duelī ar 91:68 sagrāva Milānas "EA7 Emporio Armani" basketbolistus.

Amerikāņu leģionārs nopelnīja 34 efektivitātes punktus, kas bija labākais rādītājs šajā kārtā.

Tikmēr Maskavas CSKA līderis Nando de Kolo, ar 31 efektivitātes punktu, kurus viņš nopelnīja uzvarā pār Pirejas "Olympiacos", bija otrs labākais noslēdzošajā kārtā. Viņš sameta 23 punktus, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas, palīdzot CSKA uzvarēt ar 90:86.

Francūzis, kurš pērn tika atzīts par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju, šosezon regulārajā čempionātā piecas reizes kļuva par nedēļas labāko spēlētāju.

Tāpat 29 efektivitātes punktus savāca Madrides "Real" basketbolists Džeisijs Kerols, Ekpe Udohs no Stambulas "Fenerbahce" tika pie 27, bet Kriss Singletons no Atēnu "Panathinaikos Superfoods" komandas pie 26 efektivitātes punktiem.

Jau ziņots, ka piektdien Eirolīgas pēdējā kārtā noskaidrojās pēdējā izslēgšanas spēļu dalībniece, par kuru kļuva Latvijas izlases basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš".

Ceturtdaļfinālā Bertāna pārstāvētais klubs tiksies ar regulārā čempionāta uzvarētāju Madrides "Real", bet vēl vienā pārī pērnā gada čempione Maskavas CSKA mērosies spēkiem ar Vitorijas "Baskonia", kas šim turnīram pieteikusi Artūru Kurucu. Tāpat par vietu finālturnīrā cīnīsies Pireju "Olympiacos" un Stambulas "Anadolu Efes", kā arī "Panathinaikos Superfoods" un "Fenerbahce".

ULEB Eirolīgas regulārā turnīra kopvērtējumā ar 23 uzvarām 30 spēlēs uzvarēja Madrides "Real", bet tai ar 22 panākumiem sekoja CSKA. Tālāk ar 19 panākumiem bija "Olympiacos" un "Panathinaikos Superfoods" no Grieķijas. Piektajā vietā ar 18 uzvarām ierindojās "Fenerbahce", kamēr pie 17 panākumiem tika "Anadolu Efes" un "Baskonia".

Tikmēr pēdējā kārtā astoto vietu ieguva "Dariššafaka Doguš", kas izcīnīja 16 panākumus, bet tikpat uzvaru bija arī "Crvena Zvezda mts" vienībai. Tiesa, Belgradas klubs zaudēja abās savstarpējās cīņās, tāpēc priekšroka uz augstāku vietu tika Bertāna pārstāvētajai Turcijas komandai.

Desmitajā pozīcijā ar 14 panākumiem sezonu noslēdza Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kamēr uzreiz aiz tās ar 12 uzvarām bija Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa". Tikmēr 12. pozīcijā ar 11 panākumiem ierindojās Stambulas "Galatasaray Odeabank", bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" un Ainara Bagatska trenētā Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas iekrāja pa desmit uzvarām 30 mačos, kas kopvērtējumā deva attiecīgi 13. un 14. vietu.

Savukārt 16 komandu tabulu noslēdza Kazaņas "Unics" un "EA7 Emporio Armani", kas izcīnīja pa astoņiem panākumiem.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalījās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tikās katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!