Foto: F64

VTB Vienotās līgas līdervienību spēlē svētdien Kazaņas "Unics" komanda, kas no sastāva izslēgusi latvieti Mārtiņu Meieru, ar rezultātu 75:88 (22:23, 19:22, 14:16, 20:27) piekāpās Eiropas basketbola grandam Maskavas CSKA.

Meiers šosezon nav spējis nostiprināties "Unics" sastāvā un Vienotās līgas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka piektdien viņš izslēgts no sastāva. Tas, visticamāk, nozīmē, ka latvietis ir atlaists, tiesa, klubs par to vēl oficiāli neziņo un arī ULEB Eirokausā viņš šobrīd joprojām ir pieteikumā.

Svētdienas spēlē rezultatīvākais CSKA vienībā ar 16 punktiem bija Vils Klaiberns, bet pa 15 punktiem sameta Korijs Higinss un Nando de Kolo.

Savukārt "Unics" rindās 16 punktus sameta Džamārs Smits, bet pa 15 punktiem bija Gabonas centra spēlētājam Stefānam Lasmam un Trentonam Loketam.

Tikmēr ar deviņiem punktiem 15 minūšu laikā "Unics" sastāvā debitēja senegāliešu spēka uzbrucējs Moriss Ndūrs, kurš vēl pagājušajā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", bet tagad izkonkurējis Meieru no Kazaņas vienības.

Meiers "Unics" komandai pievienojās vasarā un Vienotajā līgā šosezon laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem.

Vairāk Meiers spēlē Eirokausā, kur sešās cīņās laukumā bijis vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

Vienotajā līgā pirms šīs spēles abas komandas bija vienīgās, kas šosezon vēl nav zaudējušas, bet tagad CSKA ar deviņiem panākumiem deviņos mačos izvirzījusies vienvadībā. Tāpat ar deviņiem panākumiem 11 mačos tā ir arī ULEB Eirolīgas vadībā.

Pa septiņiem panākumiem astoņos mačos Vienotajā līgā nopelnījušas Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Sanktpēterburgas "Zeņit" vienības, bet "Unics" ar sešiem panākumiem septiņos dueļos tagad ir ceturtajā pozīcijā.

"Zeņit" sestdien viesos ar 107:92 (33:25, 23:28, 31:25, 20:14) pārspēja Saratovas "Avtodor" komandu, bet "Lokomotiv-Kubaņ" svētdien ar 83:50 (19:16, 23:12, 21:17, 20:5) sagrāva "Astana" basketbolistus.

Vēl Andreja Gražuļa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenētā Permas "Parma" ar divām uzvarām deviņos mačos ir 11.pozīcijā, aiz tās ar vienu uzvaru septiņās cīņās ir "VEF Rīga", bet vēl zemāk atrodama vienīgi Igaunijas vienība "Kalev", kas astoņos dueļos svinējusi vienu panākumu.

Gražulis sestdien iemeta 15 punktus, bet "Parma" ar rezultātu 77:96 viesos piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej" spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!