Foto: Scanpix

Uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks", ko pārstāv latvietis Kristaps Porziņģis, galvenā trenera amatu ar sociālā tīkla "Twitter" starpniecību pieteicies leģendārais un skandalozais Deniss Rodmens.

Jau vēstīts, ka Ņujorkas "Knicks" pirmdien no galvenā trenera amata atlaida Dereku Fišeru. Viņa vietu pagaidām ieņems līdzšinējais asistents Kurts Rembis. Tikmēr Rodmens piedāvāja savu kandidatūru.

"Hej, Fil Džekson un "Knicks", man bijusi pieklājīga karjera kā spēlētājam un es varu trenēt. Esmu pieejams. Piezvaniet man," sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Rodmens.

Iepriekš Rodmens trenējis Ziemeļkorejas basketbola izlasi.

Rodmens ir viens no ekstravagantākajiem un slavenākajiem basketbolistiem NBA vēsturē. Pretrunīgi vērtētais Rodmens gan karjeras laikā, gan pēc tās vairākkārt izcēlies ar savu brīvo, atraisīto uzvedību.

NBA karjeras laikā Rodmens piecas reizes izcīnīja čempionu titulu (divreiz ar Detroitas "Pistons" un trīs reizes ar Čikāgas "Bulls"), kā arī septiņas sezonas pēc kārtas bija visas līgas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām. 2011.gadā "Pistons' iemūžināja viņa krekliņu ar 10.numuru un vēlāk šajā gadā Rodmenu uzņēma Basketbola Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!