Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Apritot nedēļai, kopš tiek pārdotas biļetes uz nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem Rīgas apakšgrupas spēlēm, ceturtdien ir izpirkti 95% biļešu uz mājinieku maču ar Igauniju, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tikmēr Igaunijā uz visām četrām tās komandas spēlēm, izņemot maču pret Latviju, iegādāti apmēram 80% biļešu. Lietuvā pagaidām vislielāko interesi izraisījusi pirmās kārtas spēle ar Ukrainas izlasi - izpirkts 60% tirdzniecībā pieejamo biļešu.

Tāpat pirmajās septiņās dienās izpirktas visas tirdzniecības pirmajā kārtā pieejamās biļetes jeb apmēram 70% no "Arēnas Rīga" ietilpības uz spēli starp Latviju un Lietuvu.

Citviet uz pirmās kārtas spēli starp Latviju un Beļģiju iegādāti apmēram 60% pieejamo biļešu, bet uz mājinieku spēlēm pret Čehiju un Ukrainu iegādāts apmēram 40% biļešu.

Pagaidām neviena biļete nav iegādāta tikai uz spēli starp Beļģiju un Čehiju.

Biļešu tirdzniecības otrā kārta sāksies 1.februārī, bet trešā - īsi pirms turnīra. Līdz 1.februārim biļetes pieejamas par cenām 15, 25, 35 un 45 eiro.

Tirdzniecības otrajā kārtā pieejamo biļešu daudzums un sortiments tiks precizēts pēc sarunām ar Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļu ("FIBA Europe"), kā arī Ukrainas, Beļģijas un Čehijas federācijām.

Iegādājoties biļetes uz kādu no Latvijas, Igaunijas vai Lietuvas izlases spēlēm un uzrādot tās kādā no "Biļešu servisa" tirdzniecības vietām, biļetes uz Beļģijas, Čehijas un Ukrainas izlašu savstarpējiem mačiem var iegādāties ar atlaidi.

Kā ziņots, Latvijas izlase Rīgas apakšgrupā tiksies ar Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju, Čehiju un Igauniju. Pēc provizoriskā kalendāra, Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs 5.septembrī ar Beļģiju, bet nākamajās divās dienās sacentīsies arī ar Lietuvu un Čehiju. Ceturtajā spēlē 9.septembrī mājiniekiem pretī stāsies Ukraina, bet apakšgrupu spēles 10.septembrī noslēgsies ar Latvijas cīņu pret Igauniju.

Visi Latvijas izlases mači sāksies plkst.18.30.

Eiropas čempionāta pārējo apakšgrupu turnīri paralēli notiks Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija). Apakšgrupu četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, ko tās, sākot ar astotdaļfinālu, no 12. līdz 20.septembrim aizvadīs Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!