Foto: F64

Vairāki leģendāri Latvijas basketbolisti iekļauti pretendentu vidū uzņemšanai Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Slavas zāle tika dibināta 2007.gadā, svinot organizācijas 75 gadu jubileju, un tās biedru loks tiek papildināts reizi divos gados. Atklājot Slavas zāli, starp uzņemtajiem bija arī leģendārā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova.

Kā vēsta FIBA, katrai tās dalībvalstij līdz 20.jūnijam jāiesniedz nominācijas Slavas zāles pretendentu vidus papildināšanai, par uzņemtajiem tiks pavēstīts jūlijā, bet oficiālā ceremonija septembrī Francijas pilsētā Lillē risināsies Eiropas čempionāta finālturnīra laikā.

Jau tagad pieejams saraksts ar nominētajām Latvijas basketbola leģendām. To vidū ir spēlētāji Helēna Bitnere-Hehta, Dzintra Grundmane, Juris Kalniņš, Rūdolfs Jurciņš, Jānis Krūmiņš, Valdis Muižnieks, Silvija Ravdone-Krodere, Maija Saleniece-Siliņa, Juris Silarājs, Gunārs Siliņš, Skaidrīte Smildziņa-Budovska, Dzidra Uztupe-Karamiševa, Maigonis Valdmanis un Valdis Valters. Tāpat nominēti treneri Oļģerts Altbergs, Valdemārs Baumanis un Raimonds Karnītis, kā arī tiesneši Viesturs Baldzēns, Andris Kušķis, Imants Pļaviņš un Miervaldis Ramāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!