Foto: F64

Spēcīgā Spānijas basketbola čempionāta (ACB) komanda "Valencia Basket" otrdien oficiāli paziņojusi, ka nepagarinās līgumu ar latvieti Rihardu Kuksiku.

Kā vesta kluba oficiālā mājaslapa internetā, kopā ar Kuksiku komandu pametis arī amerikāņu basketbolists Tekvens Dīns.
Par Kuksika nepalikšanu "Valencia Basket" komandā jau iepriekš vēstīja Spānijas mediji.

Kuksiks pirms sezonas noslēdza vienošanos ar "Valencia Basket" uz 1+1 gadu. Sezonas laikā Kuksiks nespēja nostiprināties komandā un sezonas otrajā pusē bieži zaudēja vietu pieteikumā, kā rezultātā viņš nav izpelnījies līguma pagarinājumu.

Aizvadītajā sezonā "Valencia Basket" Eiropas kausā zaudēja finālmačā, bet Spānijas čempionātā nepārvarēja pusfināla barjeru.

Spānijas čempionātā Kuksiks laukumā devās 19 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 2,2 punktus. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš nebija pieteikts nevienam no septiņiem mačiem.

Kā ziņots, Kuksiks "Valencia Basket" komandai pievienojās uzreiz pēc karjeras noslēgšanas Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).
Pagājušajā rudenī Kuksiks pārstāvēja arī Latvijas izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur sešās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 30,6 minūtes, guva 16,0 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Vidēji ik mačā Kuksiks realizēja 3,6 trīspunktu metienus un to darīja ar 58,1% precizitāti.

Kā ziņots, citā ACB klubā Bilbao "Gescrap Bizkaia" nākamajā sezonā nepaliks Jānis Blūms, bet Malagas "Unicaja" vienībā nākamajā sezonā vairs nespēlēs Kristaps Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!