Foto: F64
Latvijas un Igaunijas apvienotā basketbola komanda "Valka"/"Valga" no galvenā trenera amata ceturtdien atbrīvoja pieredzējušo Latvijas speciālistu Vari Krūmiņu, vēsta portāls "delfi.ee".

Tomēr komandu līdz sezonas beigām turpinās vadīt speciālists no Latvijas – Juris Umbraško, kurš vairākas sezonas nospēlējis Igaunijas klubos.

"Valka"/"Valga" šajā sezonā spēlē Latvijas un Igaunijas čempionātos. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) komanda ir septītajā vietā ar sešām uzvarām 12 spēlēs, bet Igaunijas līgā ierindojas septītajā vietā ar septiņām uzvarām 18 spēlēs.

"Šķiet, ka mēs mazliet par vēlu nolēmām par trenera maiņu. Pirmās brīdinājuma zīmes bija jau decembrī, bet joprojām ceru, ka kļūs labāk," sacīja kluba vadītājs Anti Vasars, kurš piebilda, ka Umbraško trumpji šajā amatā ir visu spēlētāju spēcīgo pušu pārzināšana.

Šajā sezonā Valkas un Valgas apvienoto komandu pārstāv seši latviešu spēlētāji – Kristaps Kanbergs, Kalvis Krūmiņš, Mārtiņš Berķis, Jurijs Aleksejevs, Jēkabs Rozītis un Kalvis Krūmiņš.

Varis Krūmiņš ar šo komandu strādājis divas reizes. Pirmo reizi viņš to vadīja 2011./2012. gada sezonas otrajā pusē, bet otro reizi to pārņēma 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!