Pie pārliecinošas uzvaras "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien tika "Valka/Valga" komanda, kas savā laukumā ar 89:66 (24:18, 24:15, 24:23, 17:10) pārspēja "Ogre/Kumho Tyre" vienību, kam tas ir jau sestais zaudējums pēc kārtas.

Tikmēr "Valka/Valga" vienībai izdevies pārtraukt četru neveiksmju sēriju.

Mājinieku sastāvā 24 punktus iemeta Artūrs Bricis, kamēr ar 20 punktiem izcēlās igaunis Kristo Sāge. Tikmēr Ogres komandas labā 16 punkti Mārcim Vītolam, bet 12 pievienoja Kristaps Pļavnieks.

Jau spēles pirmajā daļā izpaudās "Valka/Valga" pārsvars, jo tai septiņu minūšu laikā izdevās panākt desmit punktu pārsvaru (20:10), bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza vēl pārliecinošāk - 48:33. Otrā puslaika ievadā laukuma saimnieku pārsvars sasniedza arī 20 punktus, bet Ogres komandas basketbolisti pēc tam rezultāta starpību samazināja. Tiesa, lauzt cīņas gaitu viesiem neizdevās, kā rezultātā "Valka"/"Valga" pēc tam atrāvās vēl tālāk un guva pārliecinošu uzvaru.

LBL kopvērtējumā līdere ir "VEF Rīga", kuras kontā ir četras uzvaras četrās spēlēs, bet "Ventspils" deviņos mačos tikusi pie astoņām uzvarām. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar tikpat panākumiem astoņās spēlēs seko "Barons kvartāls".

Piektā ar piecām uzvarām desmit spēlēs ir "Jūrmala/Fēnikss", kam ar četriem panākumiem astoņos mačos seko "Valmiera/ORDO", kamēr "Liepāja/Triobet" ir trīs uzvaras astoņās cīņās.

Divas uzvaras sešos mačos ir "Valka/Valga", kamēr tikpat deviņās cīņās "Ogre/Kumho Tyre" komandai. Tikmēr "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie vienas uzvaras sešās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!