Foto: Publicitātes attēli
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sēriju otrajās spēlēs ceturtdien savas pirmās uzvaras izcīnīja "Valmiera", kas dienu pirms mača nomainīja galveno treneri, un "Jēkabpils", kas noslēdzošajā ceturtdaļā pamanījās atspēlēt 15 punktu deficītu un tika pie panākuma ļoti aizraujošā galotnē.

Sērijas otrajā mačā valmierieši ar 71:64 (19:16, 18:21, 12:16, 22:11) izbraukumā uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Pirmajā ceturtdaļā pārsvars piederēja "Valmieras" komandai, kuras pārsvars sasniedza par desmit punktus, bet otrajā ceturtdaļā vadība vairākas reizes mainījās, puslaikam noslēdzoties neizšķirti 37:37. Trešajā ceturtdaļā teju visu laiku vadībā bija jūrmalnieki, kas noslēdzošās desmit minūtes uzsāka ar četru punktu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas vidū viesiem pie neizšķirta rezultāta padevās 6:0 izrāviens, bet pēcāk tika gūti vēl pieci punkti pēc kārtas, kas uzvaru ļāva svinēt "Valmierai".

Pa 19 punktiem uzvarētāju labā guva Andrejs Gražulis un Jānis Kaufmanis, bet desmit punktus un desmit atlēkušās bumbas iekrāja Kristaps Dārgais. Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 26 punktiem izcēlās Aigars Šķēle, kurš kā vienīgais komandā guva vairāk par astoņiem punktiem.

Abu komandu pirmajā spēlē otrdien "Jūrmala"/"Fēnikss" nedaudz negaidīti izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 67:65. Pēc šī mača trešdien amatu zaudēja "Valmieras" galvenais treneris Varis Krūmiņš. Tagad komandu vada divu jaunu treneru tandēms - galvenais treneris Gatis Melderis un treneris Artūrs Štālbergs.

Regulārajā sezonā šīs komandas tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot valmieriešiem. Tiesa, martā jūrmalnieki parūpējās par šīs sezonas lielāko pārsteigumu, pieveicot Latvijas čempionus "VEF Rīga".

Regulārajā turnīrā labāk veicās "Valmierai", kas ar 26 panākumiem 37 spēlēs izcīnīja trešo vietu, kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 21 uzvaru bija sestie, pirmo reizi iekļūstot LBL izslēgšanas spēlēs.

Pērn "Valmierai" izdevās sasniegt LBL pusfinālu, kur pēcāk sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās "Ventspils" vienībai, taču turpinājumā cīņā par bronzas medaļām pārspēja "Barons kvartāls" komandu.

Pēc tam sestdien komandas atkal tieksies Valmierā. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā samēros spēkus ar "VEF Rīga" vienību.

Savukārt "Jēkabpils" izbraukumā ar 80:79 (20:15, 19:23, 16:22, 25:19) uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" komandu, arī sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Spēles ievadā iniciatīva piederēja "Jēkabpils" komandai, kuras pārsvars uz brīdi sasniedza astoņus punktus, bet pēc otrajā ceturtdaļā pieredzētas ļoti līdzvērtīgas cīņas atpūtā viesi devās ar viena punkta pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā pārsvars jau pārgāja liepājnieku pusē, kas pēc ļoti veiksmīga ceturtās ceturtdaļas ievada sasniedza jau 15 punktu atzīmi (70:55). Tomēr nākamās četras minūtes viesi uzvarēja ar 15:1 un panāca vairs tikai viena punkta deficītu, bet divas minūtes pirms cīņas beigām atgriezās vadībā ar 76:73.

Minūti pirms cīņas beigām jēkabpilieši atradās vadībā ar pieciem punktiem. Mājiniekiem izdevās četrus punktus atgūt un tikt pie pēdējā uzbrukuma tiesībām, tomēr tajā liepājnieki saminstinājās uzbrukumā un 1,6 sekundes pirms finālsvilpes ieguva sānu autu. Bumba tika iespēlēta Ivaram Timermanim, pret kuru noteikumus strīdīgi pārkāpa Rinalds Sirsniņš. Nevienu no soda metieniem gan Timermanis nerealizēja, kas ļāva viesiem izcīnīt uzvaru.

Amerikāņu leģionārs Kemerons Rendlss uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet 17 punktus un 15 atlēkušās bumbas iekrāja viņa tautietis Trojs Bārnīss. Liepājas kluba labā tikmēr attiecīgi 18 un 17 punktus guva Artis Ate un amerikānis Pīdžejs Hils.

Otrdien sērijas pirmajā spēlē "Liepāja"/"Triobet", pateicoties lieliskam spurtam pēdējās minūtēs, uzvarēja izbraukumā ar 65:57.

Regulārajā turnīrā savā starpā tiekoties četras reizes, šīs komandas uzvaras dalīja uz pusēm.

Šis potenciāli varētu būt visaizraujošākais duelis, jo "Jēkabpils" ar 25 uzvarām 37 mačos regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu bilanci bija vienu pozīciju aiz viņiem.

Iepriekšējā sezonā "Jēkabpils" piedzīvoja neveiksmi jau ceturtdaļfinālā, ar 0-2 piekāpjoties "Barons kvartāls", kamēr "Liepāja"/"Triobet" izslēgšanas spēlēm nespēja kvalificēties.

Vienības trešo spēli sestdien aizvadīs Jēkabpilī. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar "Ventspils" klubu.

LBL finālā komandas sacentīsies līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!