Foto: Publicitātes foto

Pie kārtējās uzvaras šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā trešdien tika Latvijas komanda "Valmiera", kas izbraukumā ar 83:59 (29:11, 20:14, 13:15, 21:19) pārspēja Igaunijas klubu TTU.

"Valmieras" sastāvā 21 punktu iemeta Mārcis Vītols, bet 14 guva Viktors Iļins, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Jau ar cīņas pirmajām minūtēm valmierieši ņēma iniciatīvu savās rokās un pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē izvirzījās vadībā jau ar 29:10. Pēcāk starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, taču TTU neizdevās lauzt cīņas gaitu, turklāt "Valmiera" spēja savu pārsvaru pat palielināt.

Valmierieši BBL sezonu sāka ar trim panākumiem, bet šo sēriju pārtrauca 4.novembrī, kad izbraukumā zaudēja Lietuvas vienībai Panevēžas "Lietkabelis". Savukārt TTU kontā pašlaik ir divi panākumi piecos mačos, cita starpā ar 71:87 izbraukumā atzīstot "Jēkabpils" pārākumu.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Valmiera" ar četrām uzvarām piecos mačos ieņem pirmo vietu, bet pēc tam ar trim uzvarām četrās spēlēs seko pagājušās sezonas Latvijas bronzas medaļniece "Jēkabpils". Tai ar trim panākumiem piecos mačos seko "Lietkabelis", bet pa divām uzvarām ir Vara Krūmiņa vadītajam Igaunijas klubam Valgas "Maks ja Moorits", kuru pārstāv Jurijs Aleksejevs, Kalvis Krūmiņš, Māris Ļaksa, Reinis Strupovičs un Edgars Krūmiņš, un TTU vienībai. Viena uzvara četrās spēlēs ir TLU/"Kalev" komandai, bet trīs zaudējumus piedzīvojusi "Prienai" vienība no Lietuvas.

"Jēkabpils" tikmēr citā šīs grupas mačā izbraukumā trešdien spēkojas ar Igaunijas komandu Tallinas TLU/"Kalev".

Jēkabpilieši pēc zaudējuma turnīra pirmajā spēlē turpinājumā uzvarējuši trīs reizes pēc kārtas, bet TLU/"Kalev" pagājušajā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Tāpat "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda viesos tiekas ar Igaunijas klubu "Parnu", kuru pārstāv Sandis Silavs.

Jūrmalnieki šajā turnīrā cīnās bez uzvarām četrās spēlēs, tostarp ar 75:90 piekāpjoties arī Latvijas komandai "Barons kvartāls", bet "Parnu" kontā ir divi zaudējumi.

A apakšgrupā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurus pārstāv Rolands Freimanis un Armands Šķēle, bet četri panākumi četros mačos ir arī Lietuvas kluba Pasvāles "Pieno žvaigzdes" kontā. Ar divām uzvarām piecās cīņās seko Tamperes "Pyrinto" basketbolisti no Somijas, viens panākums trīs mačos ir "Barons kvartāls" vienībai, bet bez uzvarām attiecīgi divās un četrās spēlēs cīnās "Parnu" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā, - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!