Pie uzvarām "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačos trešdien tika valsts bronzas medaļniece "Valmiera" un "Barons kvartāls".

"Valmiera" savā laukumā ar 81:78 (24:14, 21:12, 20:24. 16:28) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Valmierieši pirmo puslaiku noslēdza ar 19 punktu pārsvaru (45:26), bet trešajā ceturtdaļā vairākkārt pārsniedza 20 punktu handikapu. Cīņas pēdējās minūtēs LU vienība parūpējās par intrigas atjaunošanu, no 45:65 panākot vairs tikai 63:69. Atlikušajā laikā cīņa tika aizvadīta ļoti līdzvērtīga, abas vienības veiksmīgi realizēja savus uzbrukumus. Sešas sekundes līdz pamatlaika beigām LU spēja samazināt deficītu līdz trim punktiem (78:81), tomēr "Valmiera" nākamajā uzbrukumā noturēja pārsvaru, tiekot pie uzvaras visā mačā.

Kārtējo veiksmīgo spēli uzvarētāju rindās aizvadīja Ernests Kalve, kurš guva 23 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Tikmēr Ingars Aizpurs LU labā izcēlās ar 13 punktiem.

"Valmierai" šī bija trešā uzvara pār LU vienību trijās līdz šim aizvadītajās sezonas spēlēs.

Tikmēr "Barons kvartāls" izbraukumā ar 71:60 (21:16, 14:18, 21:12, 15:14) pieveica biznesa augstskolu "Turība".

Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā duelī, ar minimālu pārsvaru to noslēdzot "Barons kvartāls" vienībai (35:34). Otro spēles pusi veiksmīgāk uzsāka viesi, mača 27.minūtē pēc Ilmāra Bergmaņa tālmetiena pat panākot 12 punktu pārsvaru (52:40). Līdz pamatlaika izskaņai "Turība" vienībai bija izdevies atgūt pusi no deficīta (58:64), taču līdz panākumam tikt tā arī neizdevās.

Lielisku maču aizvadīja Bergmanis, kurš guva 26 punktus un kļuva par spēles rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt mājinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Kristers Zeidaks.

Savukārt noslēdzošajā trešdienas LBL cīņā "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 87:60 (20:21, 27:4, 18:15, 22:20) pārspēja "Saldus" komandu.

Kristaps Mediss uzvarēju rindās atzīmējās ar 16 punktiem, bet tikpat punktus "Saldus" labā guva Nauris Miezis.

Tādejādi "Saldus" spēlētāji šajā sezonā Jūrmalas klubam piekāpušies visās trijās aizvadītajās spēlēs.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām visās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otro vietu ar 13 uzvarām 14 spēlēs ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 17 uzvarām 24 cīņās seko "Valmiera". Tālāk ar attiecīgi 16 un 15 panākumiem attiecīgi 24 un 23 spēlēs seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai 24 mačos ir 14 panākumi, 12 uzvaras 25 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar astoņām uzvarām 23 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar deviņiem panākumiem 26 cīņās ir "Saldus", "Jelgava" seko ar astoņām uzvarām 24 spēlēs, bet biznesa augstskola "Turība" 24 mačos iekrājusi septiņas uzvaras.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 13 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!