Foto: Publicitātes foto

Pie pārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien tika viena no līderēm "Valmiera"/ORDO, kas izbraukumā ar 82:52 (25:9, 15:20, 20:11, 22:12) sagrāva vienu no turnīra vājākajām komandām "Latvijas Universitāti" (LU).

Valmiera komanda šajā turnīrā tādējādi tikusi pie četriem panākumiem pēc kārtas, kamēr LU pēdējos sešos mačos piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Uzvarētājiem 15 punktus šajā spēlē guva Lauris Blaus, kamēr par diviem mazāk pievienoja Ervīns Jonāts. Savukārt LU labā 13 punktus sameta Linards Jaunzems, būdams vienīgais spēlētājs komandā, kurš sasniedza desmit gūto punktu robežu.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO nodemonstrēja savu pārspēku, izvirzoties vadībā ar 25:9. Lai gan pēcāk pirmajā puslaikā LU izlīdzināja cīņas gaitu, valmieriešiem kopumā šajā spēlē piederēja iniciatīva, turklāt savu pārsvaru par graujošu viņi padarīja otrajā puslaikā.

Iepriekšējā spēlē LU pirms nedēļas mājās ar 67:78 zaudēja "Barons"/LDz, bet "Valmiera"/ORDO viesos ar 82:69 uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Valmierieši šonedēļ aizvadīja arī atbildes spēli "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālā, kur ar 87:68 uzveica Igaunijas komandu TLU/"Kalev", bet divu spēļu summā svinēja panākumu ar ar 171:134, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Šosezon LU un "Valmiera"/ORDO jau bija tikušās divas reizes un abos mačos uzvarējuši vidzemnieki. Oktobrī Valmieras klubs savās mājās vēl Ainara Zvirgzdiņa vadībā bija pārāks ar 80:65, bet janvāra sākumā valmierieši, kad Zvirgzdiņš no darba jau bija atlaists, guva panākumu viesos ar 99:73. Tobrīd komandu vēl vadīja Gatis Melderis.

Kā zināms, janvāra vidū par "Valmiera"/ORDO komandas galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers, kura vadībā klubs LBL čempionātā līdz šim ir ticis pie astoņām uzvarām deviņos mačos.

LBL turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar 20 uzvarām 26 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 18 panākumi 26 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 23 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Pēc sestdienas spēles uz sesto vietu ar astoņiem panākumiem 15 spēlēs pakāpusies "Valka"/"Valga", bet "Jūrmala"/" Fēnikss" guvusi 14 uzvaras 27 spēlēs un tagad ir vien septītā.

Pa septiņām uzvarām ir "Barons"/LDz un "Jelgava" komandām, kuras aizvadījušas attiecīgi 23 un 25 spēles, bet pa četrām uzvarām guvušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!