Foto: Publicitātes attēli
"Valmiera"/ORDO komanda otrdien ar uzvaru sāka "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sēriju, savā laukumā ar 68:55 (19:13, 15:17, 17:16, 17:9) pieveicot "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus.

Valmieras vienības rindās 16 punktus iemeta Dāvis Rozītis, bet 11 pievienoja Armands Šķēle un Mārtiņš Laksa. Savukārt "Liepājas"/"Triobet" sastāvā 11 punktus guva Jānis Antrops un Deivids Hikss, kamēr Ingars Aizpurs un Toms Leimanis izcēlās ar desmit punktiem.

Šis mačs sākās Valmieras komandas zīmē, kas pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā ar 18:6. Tomēr liepājnieki no sev nelabvēlīgā sākuma atguvās un pirmā puslaika turpinājumā pamazām samazināja mājinieku pārsvaru. Abām komandām dodoties lielajā pārtraukumā pirms otrā puslaika, "Valmiera"/ORDO atradās vadībā ar 34:30.

Spēles otrais puslaiks aizritēja līdzīgā, taču mazrezultatīvā cīņā, turklāt trešās ceturtdaļas beigu daļā valmierieši atkal atrāvās no pretiniekiem par vairāk nekā desmit punktiem (49:38). Tomēr tālāk "Liepāja"/"Triobet" savus pretiniekus nepalaida, lai gan arī viesiem nekādi neizdevās lauzt spēles gaitu un pietuvoties valmieriešiem līdz bīstamam attālumam.

Sākoties pamatlaika noslēdzošajai minūtei, "Vamiera"/ORDO atradās vadībā ar drošu 66:55, kas arī ļāva gūt uzvaru.

Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, un spēles tiks aizvadītas ik pēc dienas pauzes - nākamā cīņa ceturtdien notiks Liepājā, bet pēc tam sestdien vienības atkal spēkosies Valmierā.

Otrā sērija tiks sākta trešdien - duelī starp pēdējo piecu sezonu finālistēm pirmajā mačā "Ventspils" uzņems "VEF Rīgu".

"Valmiera"/ORDO regulārajā sezonā ar "Liepāju"/"Triobet" tikās četras reizes, svinot trīs uzvaras. Roberta Štelmahera trenētā Valmieras komanda LBL uzvarējusi jau 14 spēlēs pēc kārtas, bet, kopš janvārī treneris pārņēma komandas grožus, tā vietējā čempionātā ir zaudējusi tikai reizi 20 mačos.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfēja pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras vai Liepājas.

Tiesa, "Valmiera"/ORDO savu iepriekšējo maču aizvadīja salīdzinoši tālajā 23.aprīlī, jo kā regulārās sezonas uzvarētāja tā bija atbrīvota no spēlēšanas ceturtdaļfinālā.

Ieskaitot ceturtdaļfināla sēriju ar "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, liepājnieki pirms pirmās pusfināla cīņas bija uzvarējuši piecās LBL spēlēs pēc kārtas, tomēr pirms tam sešās cīņās tika piedzīvoti četri zaudējumi.

Valmieras un Liepājas komandas cīnās par lielāko sasniegumu vēsturē - Liepājas komanda vienreiz izcīnījusi LBL sudrabu, 1997.gadā startējot ar nosaukumu "Baltika", savukārt valmierieši finālā vēl nav spēlējuši. Valmieras basketbola labākais sasniegums Latvijas čempionātā ir bronzas medaļas, kas izcīnītas 2003., 2005. un 2013.gadā.

Valmierieši līdz šim LBL pusfinālos spēlējuši sešas reizes un allaž zaudējuši, bet Liepājas basketbolisti pusfinālā spēlē astoto reizi un līdz šim tikai vienu reizi - pašā pirmajā reizē 1997.gadā - spēja uzvarēt (4-2 pār "Ventspili").

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!