Foto: Publicitātes foto

Nesenā Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO ceturtdien savā pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas spēlē ar 69:90 (18:21, 16:29, 22:18, 13:22) viesos piekāpās Igaunijas vienībai TTU.

Valmieras komandas sastāvā ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām šajā mačā izcēlās Viktors Iļjins, kamēr 17 punktus pievienoja Jānis Kaufmanis. Vēl ar deviņiem punktiem izcēlās Rihards Adiņš.

Savukārt TTU rindās 20 punktus iemeta Olivers Metsalu.

Jau mača sākums "Valmiera"/ORDO basketbolistiem bija kā auksta duša, jo pirmo piecu minūšu laikā TTU izvirzījās vadībā ar 19:2. Tomēr gados jaunā Latvijas komanda turpmākajās minūtēs mainīja situāciju uz otru pusi un pietuvojās līdz 17:19. Tomēr kopumā laukumā izpaudās diezgan pārliecinošs mājinieku pārsvars, jo TTU pirmo puslaiku noslēdza ar 16 punktu pārsvaru (50:34), bet otrajā puslaikā valmieriešiem neļāva cerēt uz uzvaru.

"Valmiera"/ORDO vēl tikai 2016. gadā triumfēja Latvijas čempionātā, bet šosezon galvenā trenera Kristapa Valtera vadībā spēlē ar krietni atjaunotu sastāvu. No triumfālās sezonas valmieriešu rindās palikuši tikai Kaufmanis un Iļjins, ar kuriem kopā laukumā dodas teju desmit Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieki un kandidāti. Valmierā spēļu praksi un pieredzi iegūst arī divi "VEF Rīga" sistēmas dalībnieki – Eduards Hāzners un Niks Jansons.

Šādā sastāvā valmierieši "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) līdz šim guvuši tikai vienu uzvaru sešās spēlēs un kopvērtējumā atrodas noslēdzošajā, devītajā, pozīcijā. "Valmiera"/ORDO komanda līdz šim spējusi pieveikt vien "Valka"/"Valga" vienību, bet pagājušajā nedēļas nogalē ļoti smagi ar 58:103 kapitulēja "Jūrmalai".

Tikmēr TTU komandai viens panākums trijos mačos dod ceturto vietu Igaunijas čempionāta kopvērtējumā, bet Tallinas vienība "Valka"/"Valga" basketbolistiem, kas spēlē arī kaimiņvalsts meistarsacīkstēs, piekāpās ar 74:97.

Jau vēstīts, ka jaunā BBL sezona sākās otrdien, pirmajos mačos "Jūrmalai" divu Latvijas komandu savstarpējā duelī savā laukumā ar 82:64 uzvarot "Betsafe"/"Liepāja" vienību, bet "Ogrei" viesos ar 64:70 piekāpjoties "Tartu Universitātei" (TU) no Igaunijas.

Šajā BBL sezonā startē 14 komandas, kuras sadalītas divās grupās pa septiņām katrā.

A apakšgrupā bez liepājniekiem un jūrmalniekiem spēlē arī Prieņu-Birštonas "Vytautas", kā arī vairākkārtēja šo sacensību uzvarētāja "Šiauliai" no Lietuvas, Igaunijas vienības Raplas "AVIS Utilitas" un "Port of Parnu", kā arī Baltkrievijas klubs Minskas "Cmoki", kas turnīrā piedalās ar otro komandu.

Savukārt B apakšgrupā bez Valmieras un Ogres komandām ir arī Lietuvas klubs Pasvāles "Pieno žvaigždes", Igaunijas vienības TTU, "Tartu Universitāte" un Tallinas "Kalev"/TLU, kā arī Kazahstānas klubs Atirau "Barsi".

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Liepājas un Valmieras komandas, kā arī "Barons kvartāls", kas šosezon nepiedalās ne LBL, ne BBL. Savukārt Jūrmalas, Ogres un Jēkabpils komandas apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

BBL vieskomandas Minskas "Cmoki" un Atirau "Barsi" šosezon visas savas spēles aizvadīs pretinieku laukumos.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!