Foto: Publicitātes foto
Regulārā čempionāta uzvarētāja "Valmiera"/ORDO komanda sestdien savā laukumā pārspēja "Liepāja"/"Triobet" vienību un pirmo reizi vēsturē iekļuva "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā.

Valmierieši uzvaru izcīnīja ar rezultātu 97:73 (26:19, 28:16, 16:21, 27:17), pusfināla sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Uzvarētāju sastāvā Aigars Šķēle guva 20 punktus un veica desmit rezultatīvas piespēles, 19 punktus iemeta amerikānis Kvameins Mičels, 18 pievienoja Artūrs Bērziņš, bet desmit punkti un septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas Dāvja Rozīša rēķinā.

Liepājnieku rindās amerikānis Kristofers Ričardss guva 15 punktus, bet Klāvs Čavars izcēlās ar desmit punktiem un astoņām pie groziem savāktām bumbām.

Pamatus uzvarai valmierieši ielika jau pirmajā puslaikā, pārtraukumā dodoties ar 19 punktu pārsvaru. Laukuma saimnieki līdz mača beigām pārliecinoši noturēja vadības grožus un varēja svinēt kluba vēsturē lielāko panākumu.

Jau ziņots, ka otrdien šīs sērijas pirmajā mačā "Valmiera"/ORDO savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 68:55, bet otrajā spēlē vidzemnieki ceturtdien viesos bija pārāki ar 80:71.

Tikmēr otrā pusfināla sērijā pašreizējā LBL čempione "VEF Rīga" pirmajās divās spēlēs uzvarējusi "Ventspili". Pirmajā mačā rīdzinieki izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 76:65, bet otrajā spēlē savā laukumā rīdzinieki pamatlaika pēdējās sekundēs izrāva neizšķirtu, bet pagarinājumā guva panākumu ar 98:93. Sērijas nākamā spēle notiks svētdien Ventspilī.

"Valmiera"/ORDO regulārajā sezonā ar "Liepāja"/"Triobet" tikās četras reizes, svinot trīs uzvaras. Roberta Štelmahera trenētā Valmieras komanda LBL uzvarējusi jau 16 spēles pēc kārtas, bet, kopš janvārī treneris pārņēma komandas grožus, tā vietējā čempionātā ir zaudējusi tikai reizi 22 mačos.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfēja pirmoreiz vēsturē, līdz ar to nodrošinot automātisku vietu izslēgšanas turnīra pusfinālā. Kopš 1998. gada LBL finālā bija spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma ir izjaukta, jo finālā būs Valmieras komanda.
Liepājas komanda vienreiz izcīnījusi LBL sudrabu, 1997. gadā startējot ar nosaukumu "Baltika", savukārt Valmieras basketbola labākais sasniegums Latvijas čempionātā līdz šim bija bronzas medaļas, kas izcīnītas 2003., 2005. un 2013. gadā.

Valmierieši līdz šim LBL pusfinālos bija spēlējuši sešas reizes un allaž zaudēja, bet Liepājas basketbolisti pusfinālā spēlēja astoto reizi un tikai vienu reizi - pašā pirmajā piegājienā 1997. gadā - izdevies uzvarēt (4-2 pār "Ventspils").

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!