Foto: F64

"Valmiera"/ORDO komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien viesos ar 78:71 (16:15, 23:15, 16:17, 10:18, 13:6) pagarinājumā uzveica turnīra debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību un šosezon joprojām spēlē bez zaudējumiem.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Jānis Kaufmanis. Tikpat atlēkušās bumbas un 17 punkti Dāvja Rozīša rēķinā.

Savukārt ogrēniešiem 16 punktus sameta Guntis Sīpoliņš. Ogres vienībā šodien debitēja Evens Kellijs, kurš guva četrus punktus.

Pirmo ceturksni viesi noslēdza ar viena punkta pārsvaru (16:15), bet, pateicoties veiksmīgākai otrajai ceturtdaļai, puslaika pārtraukumā valmierieši devās ar deviņu punktu handikapu (39:30).

Trešajā spēles nogrieznī cīņa aizritēja līdzvērtīgi, pirms ceturtās ceturtdaļas "Valmiera"/ORD atrodoties vadībā ar astoņiem punktiem (55:47).

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām ogrēnieši panāca neizšķirtu 60:60, bet pēc minūtes jau mājinieki realizēja precīzu tālmetienu (63:60). Tiesa, viesi ātri izlīdzināja rezultātu (65:65) un komandām uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams piecu minūšu papildlaiks.

Tā otrajā daļā labāki bija "Valmiera"/ORDO basketbolisti, izcīnot uzvaru ar 78:71.

Valmieras basketbolisti patlaban LBL ir vienīgā komanda, kas cīnās bez zaudējumiem un ar sešiem panākumiem sešos mačos viņi ir turnīra līderi. Tāpat arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) valmierieši trīs spēlēs guvuši trīs panākumus.

Tikmēr Ogres komanda LBL uzvarējusi divās no sešām spēlēm. Divos mačos ogrēnieši piedzīvojuši pamatīgas sagrāves - ar 51:104 pret "Ventspili" un ar 69:105 pret "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Savukārt piekto uzvaru pēc kārtas sestdien izcīnīja liepājnieki, kas ar 73:46 (10:8, 27:18, 20:6, 16:14) pārspēja "Barons"/LDz.

Lielāko pārsvaru Liepājas komanda iekrāja pirmajā un trešajā spēles ceturksnī, kuros kopā viesi guva tikai 14 punktus.

Uzvarētājiem ar 15 punktiem izcēlās Toms Leimanis, bet 11 punktus guva un 18 bumbas zem groziem savāca Stīvens Zeks.

Tikmēr viesu rindās vienīgais, kurš pārsniedza desmit punktu robežu, bija Roberts Freimanis, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Liepājnieki šosezon septiņos mačos izcīnījuši sešas uzvaras, piekāpjoties vien "Valmiera"/ORDO vienībai.

Savukārt "Barons"/LDz guvuši tikai vienu panākumu septiņos dueļos, kad sezonas otrajā mačā rīdzinieki ar 98:88 uzveica "Latvijas Universitāti".

LBL kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešos mačos ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam seši panākumi septiņos mačos.

Čempionei "VEF Rīga" uzvara divās spēlēs. "Jēkabpilij" un "Jelgavai" divas uzvaras piecās cīņās, kamēr viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai, bet pie divām uzvarām sešās cīņās tikušas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Tāpat uzvaru sestdien izcīnīja pērnās sezonas bronzas medaļas laureāte "Jēkabpils", kas viesos ar 70:63 (18:21, 15:12, 20:12, 17:18) uzveicot LU, sarūpējot studentiem sesto zaudējumu pēc kārtas.

Pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 33:33, bet trešajā ceturtdaļā viesi uzvarēja ar astoņu punktu pārsvaru. Ceturtajā ceturksnī jēkabpilieši spēja noturēt iekrāto handikapu un izcīnīja uzvaru ar 70:63.

Ar 23 punktiem uzvarētāju labā izcēlās Tailers Larsons, kamēr LU labā 22 punktus guva komandas kapteinis Pēteris Rēķis, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Studenti šosezon cietuši zaudējumus visās sešās spēlēs, kamēr jēkabpilieši sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet neveiksmju sēriju viņi pārtrauca ar 84:71 uzveicot tieši LU.

LBL kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešos mačos ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam seši panākumi septiņos mačos.

Čempionei "VEF Rīga" uzvara divās spēlēs, bet "Jēkabpilij" trīs panākumi sešos mačos. "Jelgavai" divas uzvaras piecās cīņās, kamēr viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai, bet pie divām uzvarām sešās cīņās tikušas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Vienu panākumu septiņos dueļos guvuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!